Duminica migranţilor români

Creştinii ortodocşi români au serbat ieri, 19 august 2012, în Duminica a XI-a după Rusalii, la nivelul întregii Patriarhii Române Duminica migranţilor români.
Începând cu anul 2006, la iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, prima duminică după sărbătoarea împărătească a Adormirii Maicii Domnului (Stilul nou) a fost dedicată românilor care trăiesc peste hotare.
Ulterior, Sfântul Sinod a hotărât în şedinţa de lucru din 25-26 februarie 2009, ca în toate parohiile şi mănăstirile, în timpul Sfintei Liturghii să fie înălţate rugăciuni de mulţumire, de cerere şi de ajutor pentru înmulţirea dragostei între membrii familiei plecaţi din România şi cei rămaşi acasă, precum şi rugăciuni pentru călătorie şi bună înţelegere cu cetăţenii ţărilor în care lucrează sau studiază românii plecaţi în străinătate.
Cu ocazia acestei zile, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj intitulat Binecuvântare pentru ortodocşii români din străinătate.