Un studiu recent ar putea revoluţiona modul în care înţeleg oamenii de ştiinţă crearea lumii. O echipă de fizicieni australieni contrazice modul în care oamenii de ştiinţă cred că a fost creată lumea, adică teoria Big Bang-ului.
Big Bang este termenul folosit pentru descrierea unei posibile explozii uriaşe, despre care cercetatorii cred că a avut loc acum 15 miliarde de ani, şi care a condus la apariţia Universului. Cercetătorii australieni contrazic acest model, spunând că de fapt nu o explozie a dus la crearea Universului, ci un îngheţ, denumit Big Chill (Marea răcire).
În urma studierii mineralelor şi a apei îngheţate, cercetătorii australieni sugerează că universul a fost iniţial un lichid, care a început să se răcească, să îngheţe şi să se cristalizeze sub forma actualului univers. Aceştia susţin şi că universul continuă să se răcească.
Teoria Big Bang-ului este o teorie cosmogonică modernă, larg acceptată în cercurile ştiinţifice, încă de la mijlocul secolului al XX-lea. În mare, teoria susţine că în momentul 0, întregul Univers era concentrat într-un singur atom universal, care a explodat cu miliarde de ani în urmă, dând naştere particulelor, din care ulterior s-au format corpurile cereşti şi galaxiile.
Aceasta nu este prima dată când oamenii de ştiinţă se contrazic cu privire la naşterea Universului. De-a lungul secolelor, au circulat tot felul de teorii cosmogonice, unele mai ciudate decât altele. Însă niciuna, implicit nici teoria Big Bang-ului, nu reuşeşte să ofere răspuns la multe întrebări despre fizica şi chimia Universului şi nici nu poate aduce argumente concrete că această explozie a avut loc.
P.S. Cel mai simplu, le-ar fi să accepte Învățătura Bisericii despre crearea lumii de Dumnezeu. Ar fi și adevărat, ar fi și științific, etc. Dar dacă oamenii nu au minte cu toată știința… Ce să le faci…