Un bărbat a deteriorat o icoană la Moscova pentru a susţine Pussy Riot

Un bărbat care ar avea probleme psihice a deteriorat o icoană în Catedrala Hristos Mântuitorul la Moscova, afirmând că vrea să le susţină pe cele trei tinere din grupul punk Pussy Riot condamnate la doi ani de închisoare pentru o „rugăciune” anti-Putin, informează presa rusă.
Iuri Piotrovski, spitalizat în trecut într-o instituţie psihiatrică, a pulverizat duminică cerneală neagră pe o icoană în catedrala unde cele trei femei au cântat în februarie o „rugăciune punk”, cerând Fecioarei Maria să-l „alunge” pe Vladimir Putin de la putere, a anunţat cotidianul Komsomolskaia Pravda.
Piotrovski, fost instructor de yoga şi de dans în vârstă de 62 de ani, „a afirmat că vroia să le susţină pe membrele Pussy Riot prin acţiunea sa”, potrivit cotidianului.
Arestat în flagrant delict, Piotrovski „trăieşte în Germania, într-o mănăstire ortodoxă”, potrivit Komsomolskaia Pravda.
Mai multe acte de vandalism au fost comise în Rusia după condamnarea pe 17 august a celor trei membre ale grupului contestatar la doi ani de detenţie pentru „huliganism” şi „incitare la ură religioasă”.
Scandalul Pussy Riot a avut un efect internaţional. Condamnarea celor două tinere a fost energic criticată în străinătate, unde a fost calificată drept „disproporţionară”.

www.gandul.info