Ceea ce a și fost de așteptat: Amenzi de până la 8000 de lei și chiar închisoare pentru cei care vor umili homosexualii

Amenzi de până la 8000 de lei și chiar închisoare pentru cei care vor umili homosexualii. Cel puțin asta propune Ministerul Justiției, începând cu 1 ianuarie. Până atunci va trebui să fie creat Consiliul Egalității care va constata încălcarea. Modificările propuse sunt criticate de apărătorii homosexualilor.
Cei care vor crede ca au fost discriminati pe criterii nationale, limba, religie sau orientare sexuala vor putea depune o plangere la Consiulul Egalitatii. Acesta va fi compus din cinci persoane: doi vor fi reprezentantii societatii civile, iar ceilalti vor trebui sa aiba studii juridice. Consiliul va trebui sa constate daca intr-adevar a avut loc o incalcare.
Astfel, cei care vor umili o persoana la serviciu, la scoala sau in public ar putea plati amenzi de la 2000 pana la 8000 de lei. Organizatia care apara drepturile homosexualilor din Moldova critica propunerile Ministerului Justitiei.
Noile modificari, inclusiv Regulamentul de activitate al Consiliului, trebuie sa treaca de Parlament. Structura urmeaza sa fie creata pana la 1 ianuarie, cand intra in vigoare Legea asigurarii egalitatii, cunoscuta initial ca legea antidiscriminare