Nu vă lăsaţi cumpăraţi!

Copii! Jugul sub care sunteti bagati acum e mai cumplit decat cel tataresc. Tatarii au vandut ca robi pe pietele Asiei si Europei mii si mii de compatrioti ai nostri. Acum insa, fetele noastre nu mai sunt duse in robie de tatari, ci de asa-numita „cultura de masa“. Frangand impotrivirea rusinii firesti, aceasta dobandeste rezultate mai cumplite decat focul si sabia. Adolescentii incep sa nu mai dea doi bani pe fecioria si curatia date de Dumnezeu si firesti pentru orice om, sortindu-si sufletul si trupul unor chinuri cu neputinta de ocolit. Si baietii, si fetele se spurca cu tutun si injuraturi. Rasuna vorbele porcoase si muzica draceasca.

Cinismul, nerusinarea, desfraul, cruzimea, narcomania de toate felurile au devenit fenomene de masa printre adolescenti. Copiii sunt provocati la pacat prin cultura pacatului, pentru ca noua generatie sa fie transformata in dobitoace incapabile de intemeierea unei familii normale, de efort creator, productiv, de apararea Patriei.

A te lua dupa „toata lumea“ inseamna pentru adolescentii contemporani ceea ce insemna pentru cei din secolul al XIV-lea a fi luat rob de salbaticii Hoardei pentru a fi vandut pe piata sclavilor. NU VA LASATI CUMPARATI!

Copii! Dusmanii tarii noastre s-au straduit sute de ani sa cucereasca tara noastra cu focul si cu sabia, insa de fiecare data au fost infranti cu rusine si si-au gasit mormantul pe nesfarsitele campii rusesti. Acum vor sa ne duca de pe pamantul nostru sub ochii ingaduitori si nepasatori ai adultilor, cu complicitatea tradatoare a autoritatilor. Acum vor sa nimiceasca poporul nostru nu cu armele, ci cu desfraul, cu pornografia, cu drogurile, cu tutunul si cu votca – asa cum stramosii lor i-au nimicit pe indienii americani.

Nu va lasati! Nu puneti mana pe josnicele reviste finantate din strainatate si pe toate celelalte scarbosenii ce urmaresc un singur scop: sa-i lipseasca pe toti viitorii miri si pe toate viitoarele mirese de casatoria intemeiata pe dragoste si credinciosie, transformandu-i in „parteneri“ si „partenere“ de 13-16 ani, „inzestrandu-i“ in acest scop cu instructiuni ilustrate, facand reclama acestor reviste la radio si la TV. Nu va uitati la filmele si reclamele desfranate, pline cu scene de dezmat si de violenta. Amintiti-va: cine priveste cu placere o scena de pacat de moarte, se face partas la el.

Copii! Numai Credinta, Biserica si dragostea de Patrie va pot da orientarea corecta in viata. Aceasta a fost orientarea dupa care s-au calauzit toti oamenii mari ai tarii noastre: toata cultura si statalitatea autentica s-au cladit la noi pe credinta crestineasca. Fie veti deveni crestini prin viata si faptele voastre, fie veti ajunge lepadaturi duhovnicesti, consumatori de „Playboy“ si de narcotice, turma cinica si marsava. Asa vor sa va faca Satana si dusmanii Patriei noastre. Dar voi impotriviti-va lor cu credinta, pentru sfintenie, pentru curatie si pentru dragostea adevarata! Dumnezeu, Preacurata Lui Maica si Sfintii toti va vor ajuta in aceasta nevointa.

In legatura cu desantata propaganda prin mass-media – prin televiziune si alte mijloace – a informatiilor privitoare la curvie si la desfrau, adica la legatura trupeasca nelegiuita ascunsa sub numele de „dragoste“ si de „cunostinte“, Biserica Ortodoxa este nevoita sa aminteasca baietilor si fetelor despre nevoia de a-si pazi nevinovatia si fecioria ca pe o „sfanta a sfintelor“ a personalitatii lor, ca pe lumina ochilor, pana la intrarea in casatoria legiuita. Amintiti-va ca rusinea, puterea de a te infrana de la satisfacerea poftelor trupesti, existenta casatoriei, prezenta religiei nu sunt idei abstracte, ci ceea ce il deosebesc pe om de animal.

Legatura trupeasca nelegiuita, in afara casatoriei, este pacat impotriva celei de-a Saptea Porunci si, alaturi de omor, intra in randul celor mai grele pacate de moarte, care omoara de vii sufletul si trupul!

Molipsindu-va de o boala rusinoasa (acestea sunt peste douazeci si nu exista nici un mijloc garantat de aparare impotriva lor pentru desfranati) sau facand un avort, puteti deveni neroditori pentru toata viata, pierzand astfel pentru totdeauna bucuria de a fi tata sau mama, ceea ce s-a intamplat deja cu un sfert din generatia mai in varsta – sunt atatea casatorii neroditoare acum tocmai din pricina acestor pacate. Aceasta fara a mai vorbi de faptul ca avortul, la orice varsta a produsului de conceptie ar fi fost facut, e o adevarata crima, iar curvia micsoreaza capacitatile mintale si creatoare.

Raspandirea acestui fel de pacat si nepasarea aproape generala fata de el, impunerea lui ca standard general nu justifica nicidecum in fata lui Dumnezeu pe cel sau pe cea care curveste. La Infricosatoarea Judecata, fiecare va raspunde pentru sine.

Iubite prieten! Adu-ti aminte ca Domnul ne-a dat cea mai bogata tara din lume, ca faci parte dintr-un popor care a creat o mare cultura, o minunata literatura, care a dat nastere unei multimi de savanti dintre cei mai mari, care a iesit biruitor in razboaie, si-a pastrat credinta si a dat lumii numerosi sfinti – si asta datorita puterii duhului stramosilor nostri, care ti-au lasat inteleptul proverb:

„PAZESTE CINSTEA DIN TINERETE!“

Dr. Dmitri Aleksandrovici Avdeev