Patriarhul Kirill este văzut de către ruși, în primul rând, drept un lider spiritual al națiunii

Patriarhul Kirill este cunoscut astăzi majorității rușilor: 62% dintre respondenți au fost capabili de a numi, numele Prea Fericirii Sale, relatează Agenția de Presă „Interfax”, cu referire la sondajele sociologilor publicate recent.
Potrivit acestora, cele mai bine informați, s-au dovedit a fi respondenții cu vârstă apropiată de pensionare (71-72%), precum și persoanele cu studii superioare (64%), care trăiesc în Moscova și Sankt Petersburg (75%).
Nu știu numele Patriarhului peste o treime din respondenți (35%), cea mai mare parte a tinerilor (52%), locuitorii din orașele mari (47%). Sondajul a fost realizat în 138 localități de 46 regiuni, ale Rusiei.
Pentru populația țării, Patriarhul este mai ales mentorul moralei națiunii (45%), și doar apoi șef al uneia dintre confesiunile religioase (37%). Cel mai rar, Patriarhul este perceput de către cetățeni ca un lider politic sau membru a guvernului rus (9%).
Drept lider duhovnicesc, Patriarhul este perceput în primul rând de femei(48%), cât și de respondenții care nu au studii superioare (44-46%). Ca șef al uneia dintre confesiuni Patriarhul este primit de primit mai mult de bărbați (40%), ruși cu studii superioare (41%) și locuitorii celor două capitale (49%).
La 20 noiembrie, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill a sărbătorit 66 de ani. El a fost ales în scanul de Patriarh la27 ianuarie 2009.

www.interfax-religion.ru