Înalta Curte: „Creştinii nu respectă duminica ca zi sfântă”

O decizie a Înaltei Curţii de Justiţie din Marea Britanie dată în luna decembrie 2012 – prima în această problemă din ultimul deceniu – stabileşte că credincioşii creştini nu au dreptul să refuze să lucreze duminica din cauza convingerilor religioase, deoarece aceasta nu este o „doctrină esenţială” a credinţei lor.
Judecătorul Justice Langstaff a explicat că cei mai mulţi creştini lucrează duminica, ceea ce face ca cei care doresc să nu lucreze sau să nu fie concediaţi pentru că au ales să nu lucreze în această zi să nu aibă drept de apel în cazul acestor decizii.
Procesul urmează unui caz care a creat controverse în urmă cu aproape un an. Celestina Mba, o creştină devotată din sudul Londrei, şi-a dat în judecată angajatorul, după ce a fost obligată să lucreze duminica. Ea susţine că angajatorul său a ştiut de la început că ea merge duminica la biserică şi, în plus, acelaşi angajator i-a permis unui coleg musulman să aibă vinerea liberă. Celestina a pierdut procesul cu angajatorul său.
Decizia îi dezavantajează pe creştini în faţa altor credincioşi, ceea ce este o ingerinţă în dreptul creştinilor de a practica religia, au declarat criticii deciziei pentru cotidianul britanic Daily Telegraph.
„Decizia judecătorului este foarte îngrijorătoare şi este un exemplu de subminare a creştinismului în spaţiul public”, au completat şi reprezentanţii organizaţiei creştine Christian Concern, pe site-ul oficial.

www.semneletimpului.ro