Episcopul Luca din Patriarhia Antiohiei:„Ucid oameni. Nu le pasă de vieţile omeneşti”
„Ucid oameni. Nu le pasă de vieţile omeneşti”. Prin aceste cuvinte dramatice descrie situaţia din Siria Mitropolitul Luca, care slujeşte în patriarhia Antiohiei. Mitropolitul, în interviul său, dezvăluie persecuţia pe care o suferă ortodocşii eleni din regiune de când a izbucnit revolta împotriva regimului lui Bashar Al Assad.

Mai ales în oraşul Homs a avut loc deja măcelărirea a sute de creştini de către opozanţii din Frăţia Musulmană şi sunt şi zeci de cazuri de violuri.

„Bisericile noastre au suferit distrugeri incalculabile. Le dau foc, le sparg zidurile, le jefuiesc. Dacă nu le pasă de vieţile omeneşti, le va păsa de sfintele noastre locasuri? Enoriaşii noştri sunt bătuţi şi primesc atacuri violente.

Toate acestea se întâmplă „legal” din cauza revoltei şi nimeni nu reacţionează”, spune preotul ortodox elen.

„Strămoşii noştri au venit pe aceste pământuri cu mult timp înainte de a ajunge aici Islamul. Mulţi sfinţi au fost martirizaţi pe aceste pământuri predicând iubirea”, a subliniat Mitropolitul, care în ciuda acestor lucruri groaznice îi numeşte pe musulmani „fraţi”.

Şi cum altfel din moment ce credinta ortodoxă respinge intoleranţa faţă de alte confesiuni.

Şi daca Biserica poate să recomande iubirea şi iertarea, statul elen însă n-ar fi trebuit să intervină?

Însă ca în alte cazuri similare nu pare să le pese de aceşti oameni care menţin vie civilizaţia elenă, dar şi credinţa ortodoxă.

Nu arată nici un interes faţă de drama şi pericolul prin care trece comunitatea elenă din Siria care nu simpatizează cu musulmanii fanatici.

Dimpotrivă, au fost lăsaţi cu totul neprotejaţi în faţa islamiştilor, să trăiască în fiecare zi într-un regim de teroare ca oile spre junghiere…

Traducere: http://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr