Primatul ortodox al Ciprului cheamă la ieşirea ţării din Uniunea Europeană

Preafericitul Hrisostom, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului a declarat pentr cotidianul rus Pervy Kanal că este mai bine pentru ţara sa să iasă din Uniunea Europeană, înaintea scufundării totale a acesteia.

El a adăugat: „Astăzi, economiile spaniolă, portugheză şi italiană sunt în pericol. Şi dacă economia italiană este distrusă de aceeaşi manieră ca a noastră, UE nu va supravieţui. Dar cei ce conduc Europa şi cei ce iau decizii în sânul aşa numitei Troika, sunt inconştienţi de mulţimea de lucruri pe care riscă să le provoace scufundarea Uniunii Europene. De aceea eu cred că trebuie să ieşim din UE înainte ca acest lucru să se producă”.

De câteva zile, ierarhul primat ortodox a sugerat ieşirea progresivă din zona euro. De asemenea a declarat în mai multe rânduri că Biserica ţine partea oamenilor şi a denunţat măsurile economice prin care populaţia este dusă la sărăcie. În fine, recent, el a propus ca Biserica să pună la dispoziţia ţării proprietăţile şi bunurile ei, prin intermediul unei ipoteci sau cumpărări de obligaţiuni de stat, pentru a salva economia ţării.

site sursa www.doxologia.ro