Un profesor a fost eliberat din funcție pentru că i-a dat unui student o Biblie
Un profesor american a fost concediat pentru că i-a oferit unui student curios o Biblie. Acesta s-a plâns la Comisia de Egalitate pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru că a fost discriminat pe criteriu de religie, relatează Daily Caller.

Profesorul american, Walt Tutka, a fost angajat la o școala Phillipsburg în octombrie anul trecut. Acesta îi explicase unui student un pasaj biblic, și anume: “primul va fi ultimul, iar ultimul va fi primul”.

Studentul era curios să afle sursa acestui citat, iar profesorul a scos o biblie din buzunar. Administrația școlii și-a exprimat îngrijorarea pentru remarcile profesorului, pentru că religia nu este un obiect de studiu în școli, iar instituțiile de învățământ interzic orice doctrină religioasă.

“Cred că am fost discriminat prin încălcarea unei prevederi din Legea drepturilor civile din 1964”, se menționează în plângerea profesorului. Apărătorul său, Hiram Sasser, spune că este șocant faptul că administrația școlară l-a forțat pe Walt să depună o plângere pentru discriminare religioasă când i-a răspuns unui student curios despre sursa citatului folosit în prelegerea sa.

site sursa discriminare.md