Cea mai devastatoare tornada din istorie
Din păcate există astăzi tot mai mulţi slujitori veroşi ai zeului morţii, avortului, sinuciderii, anomaliei şi perversiunii, care îşi justifică minciuna cu citate din Scriptură, aşa cum vrăjitoarele de pe la noi poartă cu ele cruci, icoane şi „aghiasmă” pentru a induce în eroare pe ignoranţii la ananghie.

La o săptămână după cumplitele tornade care au devastat câteva oraşe din Oklahoma, Preşedintele Barack Obama a vizitat locul dezastrului şi a chemat pe toţi americanii să se ridice şi să ajute pe cei afectaţi, recunoscând faptul că „noi suntem un instrument al voinţei lui Dumnezeu”. Mai bine de 12 000 de case au fost distruse, iar 24 de oameni au murit în dezastrul lăsat de vijelii, conform NBC News. Daunele provocate sunt de peste 5 miliarde de dolari.

Obama a vorbit despre o Biblie găsită la locul dezastrului deschisă la Proorocul Isaia 32, 2: “Fiecare om va fi ca un adăpost împotriva vântului, ca un liman împotriva vijeliei, ca pâraiele de apă într-un pământ uscat”. Cu lacrimi în ochi, preşedintele Casei Albe a vorbit miilor de oameni distruşi, lăsaţi fără nimic pe pământ despre speranţa ca vine de la Dumnezeu. Emoţionant gest al unui preşedinte pentru poporul său. Însă cred că trebuie făcute câteva precizări.

Există o teologie adâncă a dezastrului, îngăduit de Dumnezeu în lume pentru a trezi lumea, pentru a servi ca avertisment despre dezastrul veşnic din iad, pentru a întoarce inimile celor înstrăinaţi de bunătate către iubire, pentru a anunţa viitorul alegerii umane şi libertatea totală a omului de a pieri. Toate cutremurele, vijeliile şi molimele acestei lumi nu au fost trimise de Dumnezeu, însă au fost îngăduite de bunătatea Sa veşnică pentru a sluji de exemplu pentru întoarcere şi pocăinţă şi pentru a pune sfârşit păcatului şi durerii omeneşti.

Preşedinţii occidentali care justifică biblic şi etic căsătoria între homosexuali ar trebui să adopte un limbaj unitar şi solidar cu el însuşi, nu să cheme numele lui Dumnezeu asupra celor năpăstuiţi, dar să tolereze uciderile de prunci în abatoarele avortive, să sprijine anomaliile sociale şi păcatele strigătoare la cer şi să aprobe uciderea bătrânilor vulnerabili şi disperaţi.

Alături de citatul din Isaia, cred că autorităţile politice occidentale şi fiecare creştin ar trebui să mediteze la următoarele texte din Biblie: reacţia lui Dumnezeu la Sodoma şi Gomora, „Nu vă temeţi de cel ce ucide trupul, temeţi-vă de cel ce poate să arunce şi trupul şi sufletul în gheenă”. „Lăsaţi copii să vină la Mine”, „De va strica cineva templul lui Dumnezeu, şi Dumnezeu îl va strica pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteţi voi” (I Corinteni 3, 17).  Şi mai sunt câteva mii de citate în care se vede clar că Dumnezeul cel adevărat este Dumnezeul vieţii, Dumnezeul pruncilor, Dumnezeul familiei, Dumnezeul Crucii şi al Învierii.

Din păcate există astăzi tot mai mulţi slujitori veroşi ai zeului morţii, avortului, sinuciderii, anomaliei şi perversiunii, care îşi justifică minciuna cu citate din Scriptură, aşa cum vrăjitoarele de pe la noi poartă cu ele cruci, icoane şi „aghiasmă” pentru a induce în eroare pe ignoranţii la ananghie.

Cea mai devastatoare tornadă a umanităţii care ucide miliarde de oameni este tornada păcatului legiferat, încurajat şi promovat de media şi de mediul politic, prin care umanitatea este îndobitocită în patimi şi subjugată stihiilor vicleniei. Din fericire, niciun tsunami, tornadă, cutremur, vijelie, uragan sau pandemie nu are puterea să te trimită în iad pe vecie. Păcatul însă da.

pr. Ioan Valentin Istrati