Mitropolitul Vladimir îi solicită lui Dorin Chirtoacă să nu permită  marșul minorităților sexuale planificat pentru 19 mai
Mitropolitul Întregii Moldove și a Chișinăului, Vladimir îi solicită lui Dorin Chirtoacă să anuleze marșul minorităților sexuale planificat pentru 19 mai. În mesajul adresat primarului mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă se menționează, că acest eveniment este unul sfidător și vine în contradicție cu morala și bunele moravuri. Mai mult, acest marș al minotirăților sexuale ar putea fi o provocare cu consecințe grave, avînd în vedere repulsia generală a populației față de comportamentul deviant al homosexualilor și lesbienelor.

Tototadă, Mitropolia exclude  promovarea oricăror mesaje instigătoare la ură, susținerea oricăror grupuri sau inițiative extremiste.

”Sperăm, că dvs. în calitate de edil al capitalei, nu veți permite ca orașul nostru reprezentativ pentru întreaga țară să fie martorul unor evenimente rușinoase și nu veți permite desfășurarea paradei gay în particular și a oricăror evenimente reprobabile din punct de vedere social”, se menționează în mesaj.