Pelerinaj de Suflet pentru 36 de tineri Ortodoxi

 Cu ajutorul lui Dumnezeu, un grup de tineri, 36 la numar din diferite localități ale Republicii Moldova, au săvîrșit un pelerinaj de 4 zile în Ucraina, regiunea Cernăuți. Pelerinajul a avut loc în Săptămîna Luminată de pe 8 mai pînă pe 11 mai 2013.


Au vizitat următoarele locuri : Mănăstirea Bănceni, Mănăstirea Boian, Mănăstirea Molnița, Mănăstirea Kreșeatik, Mănăstirea Kulivți, Mănăstirea Bukovinskaya, Mănăstirea Stălinești, Catedrala Mitropolitană din Cernăuți, Parcul Central al or.Cernăuți și Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych”  din Cernăuți, care are peste 1000 de ani.

Botnari Simion și Donoga Ion, cei care au adunat acești pelerini, au zis: „Nu e deloc ușor, în prezent să chemi un tînăr într-un pelerinaj de suflet, dar totuși am reușit să-i adunăm pe acești pelerini, și să le arătăm și dincolo de granițele Republicii Moldova, frumusețea Ortodoxiei”.

Mulți din pelerini au fost impresionați de ceea ce au văzut și au declarat,  că trebuințele lăsate acasa, și mergerea în acest pelerinaj a fost binecuvîntată de Dumnezeu, și deloc regretată.

Tinerii Creștini au fost impresionați în special de frumusețea Mănăstirii Bănceni, și de Mănăstirea Molnița, unde sunt peste 400 de copii care stau în grija măicuțelor.

Pelerinii au avut ocazia să se închine la Moaște, la Icoane făcătoare de minuni și chiar să se scalde într-un bazin, cu apă binecuvîntată de Dumnezeu.

Multumim Bunului Dumnezeu, ca n-ea ajutat să realizăm acest pelerinaj !Asemenea pelerinaje vor mai fi organizate!

Așa să ne ajute Dumnezeu !

Simion Botnari