Un nou vaccin obligatoriu pentru copii contrar voinței multor părinți

După ce în ultimele luni mai mulți părinți au manifestat public contra vaccinării copiilor, Centrul Naţional de Sănătate Publică anunţă introducerea din august a unui vaccin contra pneumoniei. Autoritățile menționează că necesitatea acestuia este determinată de numărul mare de decese provocate de maladia în cauză.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziționeze circa o 100 de mii de vaccinuri din SUA la un preț de peste 300 de mii de dolari. Potrivit specialiștilor, preparatele sînt de cea mai înaltă calitate și n-au cum să afecteze sănătatea copiilor. ”Posibilitatea dezvoltării anumitor cauze fatale este de mii de ori mai redusă decît dacă nu ar fi aplicat vaccinul”, a precizat specialistul în virusologie, Constantin Spînu, referindu-se la acuzațiile mai multor părinți aduse repetat Ministerului Sănătății.

  
În februarie, curent, mai mulți părinți, ai căror copii suferă de maladii cronice ca urmare a vaccinărilor, au acuzat Ministerul Sănătății de calitatea inferioară a preparatelor propuse spre administrare copiilor. Statistica arată că pe an ce trece, numărul părinților ce refuză în general vaccinarea propriilor copii este în creștere. Anual în republică se nasc peste 44 de mii de copii.
 
 

 

Sursa: NOI.MD
Recomandări