Duma de Stat a Federației Ruse a decis interzicerea publicității avortului și practicilor medicale „tradiționale”, inclusiv a vrăjitoriilor

Duma de Stat, a Federației Ruse a decis vineri, în cea dea doua și a treia lectură proiectul de lege privind interzicerea publicității avortului și vrăjitorilor, ghicitorilor, etc. Prin acest proiect de lege, 62 de acte normative sunt acordate cu legea federală referitoare la protecția sănătății în Federația Rusă.
În special, modificările sunt făcute la legea „cu privire la publicitate” interzicându-se publicitatea serviciilor medicale pentru avort și publicitatea metodelor de medicină tradițională.
Proiectul de lege propune să se stabilească în Codul cu privire la contravențiile administrative ale Federației Ruse responsabilizare pentru ocuparea ilegală cu așa numita medicină tradițională.
În prezent, se aplică sancțiuni și este este interzisă „ocuparea ilegală cu practici medicale private, activitatea farmaceutică privată sau medicina populară (vindecare).”
Proiectul de lege prevede că Guvernul Federației Ruse trebuie să prezinte un raport public anual privind punerea în aplicare a politicii de stat în domeniul ocrotirii sănătății Adunării Federale a Federației Ruse nu mai târziu de 1 iunie.
www.ortodoxia.md