Prăjitură Brăduț

Ai nevoie de: 250 gr maragrină, 150 gr zahăr pudră, 400 gr biscuiți de post, 150 gr nucă, 1 lingură cacao, cîte 1 fiolă esență de rom și lămîie, 2 linguri zahăr pudră vanilat.

Cum procedezi: Topești la foc încet margarina cu zaharul. Treci biscuiții prin mașina de măcinat nucă. Iei vasul de pe foc și încorporezi biscuiții, nuca pisată, cacaua și esențele. Omogenizezi toate ingredientele și lași compoziția la temperatura camerei, aproximativ 1 oră. Umpli tiparul pentru brăduți cu compoziție, presezi și unești cele două jumătăți. Desfaci forma și scoți cu grijă brăduții. Îi pudrezi cu zahăr vanilat și îi păstrezi la rece.

Sfat: Dacă nu ai tipar pentru brăduți, întinzi compoziția într-o foaie de 1,5 cm grosime și o tai cu ajutorul unor șabloane decupate din carton sau cu formele de fursecuri.

Sursa: Revista ”Practic în bucătărie” nr.22; pag.85