În oraşul Ajiro a început construcţia primei mănăstiri ortodoxe din Japonia, închinată Sfântului Nicolae, luminătorul Ţării Soarelui Răsare.

Arhimandritul Gherasim şi monahul Solomon au oficiat, în data de 3 iulie, prima rugăciune (moleben) pe locul unde va fi construit aşezământul monahal. Terenul a fost achiziţionat la sfârşitul lunii iunie 2018.

În anul 2005, Mitropolitul Daniel de Tokyo şi Japonia a solicitat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei sprijin pentru renaşterea vieţii monahale din Ţara Soarelui Răsare.

Biserica Rusiei a trimis spre ajutor mitropolitului Daniel pe Arhimandritul Gherasim de la lavra Sfântul Serghie.

Viitoarea mănăstire deţine o Evanghelie în traducerea realizată de sfântul Nicolae în limba japoneză. Mai multe exemplare vor fi puse la dispoziţia Catedralelor Ortodoxe din Tokyo, Kyoto şi Sendai.

Biserica Ortodoxă din Japonia

Biserica Ortodoxă din Japonia este o biserică autonomă, al cărei conducător este confirmat de Patriarhia Moscovei.

Sfântul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievich Kasatkin) a dus Ortodoxia în Japonia în secolul al XIX-lea.

În 1861 el a fost trimis de Biserica Ortodoxă Rusă la Hakodate, Hokkaido, ca preot al capelei consulatului rus.

În afară de câteva călătorii scurte, Sfântul Nicolae a rămas în Japonia chiar şi în timpul războiului ruso-japonez (1904-1905) şi a răspândit Ortodoxia în toată ţara, fiind hirotonit primul episcop al Bisericii Ortodoxe a Japoniei.

Sfântul Nicolae a fondat Catedrala din Tokyo, în districtul Kanda, şi a petrecut peste jumătate de secol acolo; de aici numirea de Nikorai-Do dată de credincioşii Catedralei Învierii Domnului din Tokyo.

Sursa: basilica.ro

2 COMENTARII

  1. The Bombing of Nagasaki August 9, 1945: The Un-Censored Version:
    http://www.globalresearch.ca/the-bombing-of-nagasaki-august-9-1945-the-un-censored-version/5345274
    BOMBA ATOMICA [pseudo]EVREIASCA (= KHAZARA) a spulberat in 9 secunde CRESTINII din Japonia, la NAGASAKI
    … Nagasaki este celebru în istoria creștinismului japonez. Nu numai că era locul cu cea mai mare biserică catolică din Orient, Catedrala Sf. Maria (finalizată în 1917), dar a avut, de asemenea, cea mai mare concentrare de creștini botezați din toată Japonia.
    Era o mega biserică a timpului său, cu 12.000 de membri botezați.
    .. La 11:02 am, în timpul slujbei de dimineaţă, comunitatea creştină din Nagasaki a fost fiartă, evaporată și carbonizată într-o minge de foc radioactivă arzândă care a explodat la 500 de metri deasupra catedralei.
    Pe sol se afla persecutatul, vibrantul, supravieţuitorul centru al creştinismului japonez.
    … Deoarece Catedrala a fost epicentrul exploziei, cei mai mulți creștini din Nagasaki nu au supraviețuit. 6.000 dintre ei au murit instantaneu, inclusiv toți cei care au fost la slujbă în acea dimineață.
    Din cei 12.000 de membri ai bisericii, 8.500 au murit ca rezultat direct al bombei.
    Trei ordine de maici si şcoala fetelor creștine au dispărut transformate în fum negru sau bucăţi de resturi carbonizate. Zeci de mii de japonezi şintoişti sau budişti nevinovați au murit de asemenea instantaneu și sute de mii au fost răniţi mortal, unii ai căror descendenți sunt încă în proces de moarte lentă din cauza unor afecţiuni maligne trans-genetice și deficiențelor sistemului imunitar cauzate de mortalul plutoniu.
    Ceea ce guvernul imperial japonez nu a putut face în peste 200 de ani de persecuție, şi anume să distrugă creștinismul japonez, „creștinii” americani au făcut în 9 secunde.
    –-
    Asta a fost holocaust!, nu fanteziile/minciunile de dupa 1945.
    –-
    Moment istoric pentru comunitatea românească din Tokyo: Românii ortodocsi vor avea, în sfârsit, o Biserică a lor – http://www.activenews.ro/stiri/Moment-istoric-pentru-comunitatea-romaneasca-din-Tokyo-Romanii-ortodocsi-vor-avea-in-sfarsit-o-Biserica-a-lor-139754
    … Românii din Japonia au reusit să strângă peste 50 de milioane de yeni, adică peste 400.000 de euro, bani necesari pentru cumpărarea unui locas de cult în capitala niponă, informează Trinitas tv.

    La începutul anului 2008, reprezentantii comunitătii românilor din Japonia au solicitat Patriarhiei Române înfiintarea unei parohii românesti, pentru că Biserica îi face să se simtă acasă, desi se află la 9.000 de km depărtare. La 10 mai 2008, la Ambasada României din Tokyo a fost semnat un proces verbal prin care s-au pus bazele Consiliului Parohial al viitoarei parohii românesti din Japonia. … Preot paroh este (era?) Daniel Coriu, slujitor la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Gheorghe” din Tokyo
    –-
    A fost insa Misiune de la 1870 – capul find Eiscopul Nicolae (rus) si al doilea era Ieromonahul Basarabean Anatolie Tichae din Balti (asezat la Osaka) – cel care scrie Episcopului Silvestru Pitesteanu la 23 nov 1882.
    In 1881 crestini ortodocsi erau 6090 si in anul urmator – 1882 erau 7200.
    Biserici si case de rugaciune – 90; Preoti – 9, catehizatori (dintre japonezi) erau 93

  2. https://cubreacov.wordpress.com/2015/05/03/cuviosul-anatolie-romanul-pelerin-in-tara-sfanta-si-muntele-sinai/ (VLAD CUBREACOV)
    Misiunea bisericească rusă din Japonia, în an[ul] 1886, luna iulie, a fost în următoare stare, după raportul PS Nicolae, episcop de Revel, capul acestei misiuni:
     comunități religioase au fost 205,
     sacerdoți 16, din care un episcop (Nicolae), un arhimandrit (Anatolie), 1 egumen, 2 ieromonahi, din care 1 japonez, 8 preoți, 3 diaconi, toți japonezi,
     2 membri mireni ai misiunii,
     predicatori au fost 104,
     creștini 12 546.

    S-au botezat în anul expirat 1 470 [de] persoane, s-au căsătorit 46 [de] persoane, au decedat 199 [de] persoane.
    Edificii bisericești au fost 148.
    S-a cheltuit de creștini, pentru întreținerea predicatorilor și alte necesități bisericești, suma de 4 815 yeni și 15 syeni[14].
    După adunarea eparhială, care a avut loc la 30 iunie – 4 iulie 1886, la Tokio, sub președinția episcopului Nicolae, numărul sacerdoților din[tre] japonezi s-a mărit; îndată după adunare trei japonezi s-au hirotonisit preoți la bisericile din Maebashi, Sanum și la insula Kyushu; egumenul Vladimir, din cauză de boală, s-a întors în Rusia, iar ieromonahul Gheorghe a plecat la Muntele Athos. .

Comentariile sunt închise.