Astăzi este sărbătoarea iubirii şi a luminii. Este ziua în care s-a născut Iisus, Fiul lui Dumnezeu. O bucurie fără margini s-a revarsat peste lume, acum două mii de ani, la Naşterea Pruncului Sfânt. La 25 decembrie (după calendarul gregorian) şi la 7 ianuarie (după calendarul iulian), creştinii din întreaga lume celebrează Sărbătoarea Naşterii Domnului.
Cu mai bine de două mii de ani în urmă, Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfânt, a născut în Bethleemul Iudeii pe Pruncul Iisus, într-o iesle săracă. Crăciunul, sărbătoarea Naşterii Domnului, datează din anul 325, când Constantin cel Mare, primul împărat roman creştin, a introdus Crăciunul ca o sărbătoare fixă ce se celebra la 25 decembrie.
De această Sfântă sărbătoare, creştinii adevăraţi trăiesc aceeaşi bucurie, la biserică, în familie şi alături de prieteni. Încearcă să fie mai buni, mai răbdători, îi iartă pe cei care le-au făcut rău şi se roagă ca dragostea dumnezeiască să se reverse asupra tuturor, pentru a trăi în armonie unii cu alții.
Vă urăm ca în această zi sfântă, şi în toate cele care vor urma, să aveţi parte de iubire, bunătate, pace, dragoste şi belşug.