Sărbătoarea Sfântului Nicolae și a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, a reușit de fiecare dată să aducă bucurie și în sufletele celor mai sărmani ca noi. Nașterea Domnului, are drept continuitate sărbătoarea unui alt mare Ierarh, Vasile cel Mare, care este și întemeietorul Vasiliadelor, primelor Centre autentice de Asistență Socială.

Evident, aceste zile aduc multe bucurii în primul rând copilașilor, dar alături de copilași, bucuria pătrunde inevitabil și în familiile socialmente vulnerabile, vârstnici sau familii cu mulți copii!

Continuând linia inițiată de Sfinții Părinți mai sus pomeniți, Vicariatul de Orhei, prin bisericile sale a reușit să aducă multă bucurie atât în Centrele de Plasament, Aziluri de Bătrâni, Spitale sau Școli, cât și în fiecare familie aparte! Lucrarea de Misiune Socială a fost îndeplinită și prin ctitorii Bisericii noastre! Evidențiem câteva nume care au depus mult efort pentru a face viața mai bună celor mai necăjiți ca noi: Prot. Leonid Sîrghi, Prot. Ioan Movileanu, Prot. Neonil Cocu, Prot. Octavian Cocu, Prot. Ioan Surguci sau Serghei Stîngaci. Alături de noi, au fost Organizații ca Clubul Rotary în persoana Dnei Marina Telega sau Daniel Ciurea, Dna Eugenia Velicescu, Părintele Vitalie Țărnă, ce reprezintă diaspora. 

Cât de straniu nu s-ar părea, bucuria de a dărui au simțit-o și copiii de la Onisifor Ghibu, mun. Orhei sau de la Liceul SVETOCI, Chișinău. Tinerii de la instituțiile date de mici formează frumoasa deprindere de a dărui din puținul lor și de a fi recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce au!

Sincere felicitări tuturor cu alese urări de bine și familii fericite în de Dumnezeu păzită Țara noastră Moldova!