Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove s-a autosesizat în urma reportajului transmis de Pro TV Chișinău cu referire la preotul infectat de coronavirus după ce a vizitat Lavra Poceaev din Ucraina.

https://protv.md/coronavirus/un-preot-s-a-imbolnavit-de-coronavirus-dupa-ce-a-vizitat-o-manastire-din-ucraina-cei-peste-20-de-enoriasi-care-l-au-insotit-sunt-suspecti-video—2523050.html

În urma verificării identității persoanei din Ștefan Vodă, Direcția mitropolitană a constatat că acest individ nu face parte din clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare, nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii.

Totodată, Lavra Poceaev menționează într-un comunicat postat pe pagina sa despre faptul că, în mănăstire nu au fost înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus.

http://www.pochaev.org.ua/?pid=2248&fbclid=IwAR2kQWvOzC1dgStfJo7GsOQuWSSf-FJuGaqeOA_vXdBlmFF-yDjsNba_SXE

„În sfânta noastră mănăstire slujbele se săvârşesc în regim obişnuit; nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. <…> Le amintim jurnaliștilor care se grăbesc să distribuie știri fără să le verifice în mod corespunzător, că există asemenea noţiuni ca responsabilitatea și conștiința. Furnizarea de știri despre viața religioasă în acest context nu îi va îndepărta pe credincioși de biserică şi de participarea la slujbe, ci dimpotrivă va intensifica nemulțumirea și neîncrederea față de autorități, pentru că oamenii vor crede că acest guvern încearcă să influențeze conștiința oamenilor, să-i împiedice să meargă la biserică”, se accentuează în comunicatul Lavrei Poceaev.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media