Viața este un dar prețios, fiecare clipă oferindu-ne ocazia de a ne împlini scopul vieții creștine. În mijlocul încercărilor și greutăților, suntem chemați să ne eliberăm de povara grijilor și să ne încredințăm în mâinile Domnului. El ne poartă de grijă cu iubire și înțelepciune, iar noi suntem chemați să ne așezăm speranțele în El, știind că doar în prezența Lui găsim pacea adevărată. Lasă-ți sufletul să fie liber, încredințează-i Lui tot ce te apasă și vei descoperi că viața, trăită cu credință, devine o călătorie plină de lumină și sens.

Era odată un om care purta un sac greu pe umeri, plin de pietre. Pe măsură ce înainta pe drumul vieții, povara devenea din ce în ce mai grea. Într-o zi, s-a întâlnit cu un înțelept, care i-a spus: „De ce porți acest sac cu pietre, când ai un Tată ceresc care te așteaptă să-i încredințezi grijile tale?” Omul a întrebat: „Cum pot face asta?”

Înțeleptul i-a răspuns: „Oprește-te, deschide sacul și aruncă fiecare piatră la picioarele Domnului. El este cel care vrea să-ți poarte greutățile, dar trebuie să alegi să te eliberezi.”

Omul a făcut așa, și pe măsură ce arunca fiecare piatră, povara lui se ușura, iar drumul devenea mai ușor. A învățat că, atunci când îți încredințezi grijile Domnului, El te eliberează și îți dă puterea de a merge mai departe, cu inima ușoară și plină de pace.

Morala este că viața devine mai ușoară atunci când alegem să ne punem încrederea în Dumnezeu, lăsând în urmă grijile care ne apasă.

Preot Iulian Rață

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.