0
0

Sărut mână părinte! Am o problemă cu părinții mei. Nu mă lasă să fac nimic, să mă duc nicăieri dacă ei nu cunosc despre ce e vorba, sunt super protectori. Eu am 18 ani și de la toamnă voi fi studentă și vreau să mă înscriu în ASCOR. Am intrat pe site-ul lor și am văzut că în august organizează niște tabere la diverse mânăstiri și mi-aș dori tare tare mult să merg. Dar am vorbit cu mama și a zis că nu cunoaște că nu știe despre ce e vorba și că nu poate să mă lase. Am încercat să-i explic dar degeaba. Am mai vorbit cu o prietenă și am stabilit să mergem amândouă chiar dacă părinții nu ne lasă. Ce să fac? Să plec și să le spun că am și eu drepturi și nu e corect să-mi impună să renunț la un lucru care îmi face plăcere? Sau să rămân acasă, dar dacă rămân acasă înseamnă că niciodată nu o să fac nimic, aveam de gând să fac voluntariat vara asta, să mă înscriu la pro-vita sua la ascor sau la ortodoxiatinerilor.a, și am uitat să zic că mamă și-ar dori altfel de „activități” pentru mine cum ar fi să mă duc în oraș sau la petreceri. Vă rog, dați-mi un sfat, cum să procedez? (menționez că nu am vorbit cu duhovnicul despre asta, îl voi întreba săptămâna viitoare dar am nevoie de o părere) Mulțumesc anticipat.

  • You must to post comments
0
0

Buna dimineața. Știți ce cred eu. Nu e potrivit acum să faceți acest lucru. Nu merită lucru efortul acesta mare care presupune și neascultarea. Părerea mea este că nu ar trebui să te superi de nu vei reuși să mergi acum la aceste tabere. Dar ar fi bine ca să ajungă să o faci pe mama să înțeleagă că toate cele ce premerg definitivei voastre plecări de lângă ea(căsătoria) trebuie să aibă loc. Și aceasta se întâmplă pentru a o ajuta să nu ajungă să sufere mult atunci când veți pleca după bărbatul ales. Dacă nu va asculta acest lucru atunci va avea de suferit foarte mult. Și îndemnați-o din partea noastră să încerce să înțelege acest lucru. Iar pentru tine: să faci, de vei merge, cu aprobarea părinților. E clar că uneori mai trebuie să mai închidem ochii de unele lucruri și să decidem la rece. Dar vă spun că nu e cazul și nu se merită să faceți aceasta acum. Și eu am avut asemenea momente și am făcut fără să știe mama, dar asta pentru că știam că mama nu o să facă față cu sănătatea ei. Deci erau cazuri foarte decisive și care prevedeau anumite riscuri. Însă pe toate să le faceți cum v-a spune duhovnicul. Părerea noastră o aveți restul să vedeți ce spune duhovnicul. Și să vă bucurați că aveți asemenea părinți, unii și-ar dori așa ceva dar …

O, Dumnezeule Îndurate şi Puternice, Care binecuvântezi pe copii pentru părinţii lor şi adesea, în dreapta Ta mânie, îi pedepseşti pentru greşelile lor: primeşte mulţumirea mea umilită, pentru binefacerile, bucuriile şi binecuvântările pe care le reverşi neîncetat asupra lor. Trimite-le, Preabunule, acum şi totdeauna binecuvântările Tale şi le iartă lor greşelile pe care, ca nişte oameni, le vor fi făcut.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.