0
0

Sărut maina! Părinte, vreau să-mi dați un sfat duhovnicesc, am 22 ani,nu am avut până acuma nici un prieten, admiratori am și acuma, dar problemă e că e ceva la mijloc care mă împiedică să iau o decizie de a prieteni cu cineva. Nu am fost disperată din cauza aceasta, dar acuma a început să mă afecteze că sunt singură.. am refuzat multe prietenii,dar nu pot să-mi explic de ce, acuma îmi pare rău și nu pot să mai întorc timpul înapoi. Mai e o problemă, bunica mea se ocupă cu fel de fel de vrăjitorii, eu nu sunt în relații bune cu ea,dar mă sperie că ea i-a legat cununia unei verișoare. Nu știu care-i treabă cu legatul cununii, dar a ajuns la 30 ani fără să fi avut vreun prieten. Și a mers la biserică și a dat la dezlegare de cununie, și după un an și s-a măritat..Vă rog să mă iertați și să mă înțelegeți,că situația în legătură cu decizia alegerii unui prieten a devenit o problemă majoră. Din cauza singurătății, am început să mă masturbez.. bineînțeles că regret mult păcatul acesta ,l-am spus la spovedanie, dar mii foarte frică să nu cad iar în păcatul acesta spurcat. Nu pot să înțeleg de ce nu pot să fiu și eu cu un băiat, am un coleg care mă împac foarte bine, de 3 ani tot îmi spune că îi place de mine, și este un băiat foarte bun și înțelegător. Rapunsul meu pentru el ar fi că și mie îmi place dar nu pot să spun.. parcă e ceva la mijloc care mă împiedică tot timpul să fiu împreună cu cineva. Părinte, vă rog să am iertare ,sunt o fire mai rușinoasă și nu am curaj să-i mărturisesc duhovnicului despre problemă că nu am avut nici un prieten până acuma..și că mi-aș dori să am și eu pe cineva, ca să nu mai păcătuiesc multe alte păcate precum că sunt singură și prietenele mele au prieten,sau multe alte păcate. Știu că e vorba de răbdare, dar în cazul meu mii frică să nu greșesc mai rău decât este.. Vă rog să mă înțelegeți corect,nu sunt disperată.. doar sunt îngrijorată, și nu-mi găsesc răspunsurile la întrebările relatate mai sus. Doamne ajută! Să am iertare!

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Eu cred că aproape toată problema e la persoana în cauză. Vă lipsește scopul bine definit în viața. Ce vrei să faci, ce vrei să ai și unde vrei să ajungi. Și poate aceasta e și din cauza vârstei care e una la început de drum. Ar fi bine să nu vă mai preocupe frica de bunica și mai nu știu ce alte încercări ci să te decizi ce vrei și pe cine vrei să ai alături. Și în baza acestor criteri să te decizi cu cine vrei să fii: desigur dintre acei cu care relații de prietenie sunt la moment. În ce privește patima masturbării: ai grijă că aceasta patimă atrage după sine moartea; se consumă seva de viața și slăbește trupul până la moartea lui. Nu te juca cu această patimă. Depărtează-te de această încercare și pune-te mai serios pe treabă în ceea ce privește responsabilitățile la care trebuie să te angajez ca om în această viață: familie, copii, hrana, ajutorul aproapelui, …, pregătirea pentru viața de dincolo. Nu mai pierde timpul cu cele care sunt plăceri trecătoare caută o plăcere care ține în viața și este una continuă: fericirea-mântuirea. Iar ceea ce simt eu la tine este: frică și nedorința de a te implica în anumite responsabilități. Aceasta e la mijloc. Cu acestea trebuie să începi să lucrezi și să lași și dragostea de sine. Apoi să cauți pe cineva pentru care să trăiești. Nu pentru tine alături de cineva cum o fac unii ci să trăiești pentru cineva. Paralel cu această să scapi și de păcatul rușinos al masturbării(care pe moment îți turmentează mintea, inima și sufletul). Și după ce ai început să lucrezi cu aceasta, numai atunci să mergi la duhovnic și să ceri rugăciunea lui în sprijinul tău. Și o să vezi că nu va avea putere nici prostiile vrăjitorilor și nici alte încercări. Totul se lipește de om în funcție de cât de lipicios este el.

Deci văd că nu ai probleme cu cine să fii, trebuie numai să te lămurești cu ceea ce ține de stabilirea bunei funcționări a lucrurilor: scopul vieții.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.