0
0

SĂRUT MÂNA SFINȚIȚI PĂRINȚI… revin din nou la dumneavoastră, de data asta nu cu necazurile mele care în ultimul timp am hotărât să le îndur cu mila lui Dumnezeu și să îmi fie de folos spre mântuire…. am o nelămurire referitoare la judecată de apoi… am încercat să găsesc singură răspunsul dar nu am reușit să mă iluminez…. se spune că toți vom fi judecăți împreună cu trupul nostru… este posibil ca un suflet care este în răi acum… poate din milă lui Dumnezeu, fiind judecat la sfârșitul lumii să ajungă în iad? În continuare vă mai împărtășesc ceva și să mă sfătuiți pentru că nu știu cum să mă comport …. părinții mei în special tatăl meu când vorbim despre credință, fapte bune, face anumite glume cum că eu sunt smerită sau altele de genul…. țin să spun că el mă învățat să merg la biserică și să mă rog dar el în ultimul timp vede adevărul din un alt punct…. cum că Iisus ne-a zis doar rugăciune Tatăl nostru… celelalte sunt făcute de oameni… și altele… nu îl judec dar câteodată simt că se pierd … dar mama mea îmi zice că se roagă … alt caz… chiar ieri în o discuție cu fratele meu de 22 de ani am descoperit că nu mai crede deloc în Dumnezeu, când era mic făcea Sf. Liturghie cu preotul din sat. Iar acum spune că pt. el a fost un stres când mama și tata îl puneau să se roage, nu are rost să te rogi să îți pierzi timpul … și dacă există un Dumnezeu de ce atâția copii din africa mor de foame și boli… unde este Dumnezeu pentru ei… când i-am zis că mă rog pentru el a zis că el este o cauză pierdută și că nu are rost pentru că nu crede… i-am zis și câteva pilde după care în glumă …. pentru că el zicea că el o să fie în iad și eu în răi iam zis….. îi vedea tu atunci când tu o să fi în smoală și eu pe margine și o să îmi ceri un fir de ceapă verde….. aș vrea să îi vorbesc să ajungă să creadă din nou dar el râde și mă face smerită. Sfătuiți-mă și rugați-vă pentru el să îi descopere Dumnezeu adevărul…. pomeniți-mă și pe mine în rugăciunile dumneavoastră să îmi ierte Dumnezeu păcatele….

  • lucia............. a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Spuneți că nu veți vorbi de necazul vostru și când colo, până la urmă tot de el ne întrebați. Părinții sunt tot ai voștri înseamnă că și necazul legat de ei tot al vostru este. Ar fi bine să vă apucați mai serios de haina mântuirii și să mai lăsați glumele. Credința nu e o glumă. Și fratelui nu e cazul să îi vorbești cu vorba și apoi să ajungeți la glume pe seama raiului sau a iadului. Nu e cazul. Să lăsați Dumnezeu să decidă cine și unde merită. Scopul nostru în această viață nu este de a căuta cine și unde v-a fi ci să ne sârguim acolo unde trebuie să fim: raiul. Și așa puțin timp avem pentru a reuși să le facem pe toate. Unii mai pierd timpul cu joaca de-a credința. Atârnare mai serioasă de Sfânta Liturghie. O lecturare plină de smerenie a Sfintei Scripturi nu ar strica. Și mă repet: fratelui să îi vorbești cu faptele și cu buna purtare nu cu vorbele. Căci și așa a făcut totul forțat fiind de mic și acum a ajuns să folosească libertatea maturului pentru a se depărta de ceea ce ar trebuie să ne apropie de Dumnezeu. Însă pentru el a fost totul din obligație și așa ceva nu ajută spre progres ci mai degrabă spre degradare. Iar din partea noastră pentru frate: cel mai bine ar fi să ne ne bucurăm de greutățile cele din tinerețele noastre care au un rost destul de important la firul mântuirii noastre.

Doamne, Ție mă rog, ține pe fratele meu dându-le lor sănătate, viață lungă și darul Tău cel sfânt, ca să umble în căile Tale și să facă cele ce sunt după voia Ta cea sfântă.

mag. Vitalii Mereuțanu

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.