Pot sa tin post si sa slabesc?

0
0

Bună ziua! Spuneți-mi, vă rog, dacă este corect și dacă merg corect pe calea care am ales-o? Cu patru ani în urmă m-am îmbolnăvit grav și medicul mi-a prescris un tratament în urmă căruia m-am îngrășat cu 30 de kg., de la 70 kg., am ajuns, la moment, să cântăresc 100 kg. Îmi doream foarte mult să slăbesc și să revin la normal, deaceea am căutat pe internet și am găsit o dietă „6 petale” care îmi corespundea, deoarece ea includea și zile în care se pot consumă doar legume și terci, ceea ce îmi permitea să respect și zilele de post: miercurea și vinerea și iată că împrietenindu-mă cu multe femei pe internet, formasem împreună o grupă și luasem dicizia de a ține dietă pentru a slăbi, cu condiția să respectăm și zilele de post. Totul decurgea foarte bine: începusem a ne debarasa de kg. dar totodată și posteam. La serviciu toate doamnele mă întrebau ce fac că slăbesc. Mi-am împărtășit rezultatele și cu o doamnă care este foarte credinciasa și dumneaei mi-a spus că am săvîrșit un mare păcat: nu poți fi totodată credincios și să respecți diete, însă eu i-am explicat că respect dietă, dar și zilele de post pentru a slăbi, iar ea mi-a spus că nu pot sluji la 2 împărați. Am lăsat dietă cu toate că atunci cînd o urmam mă simțeam bine, respectam zilele de post și totodată și slăbeam, dar totuși vreau să aflu este corect sau nu ceea cea am făcut, este păcat sau nu?

  • Marinela a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună a fost ziua, la noi deja bună este și noaptea. Păcat nu este. Pentru că nu ați greșit cu nimic în fața lui Dumnezeu. Ceea ce nu e bine este doar faptul că nu este credința chiar atât de mare. Însă dacă respectați posturile și rămâneți pe linia credinței atunci puteți să țineți și dietă. E foarte important să punem întrebări fără o falsă rușine. Așa vom afla cele de trebuință de la cei care au experiență mai multă, pentru a fi mai fericiți, sănătoși și bine plăcuți lui Dumnezeu. Dumnezeu se bucură când suntem fericiți și ne bucurăm de darurile lui fără păcat. Așadar: nu e păcat să ții o dietă de slăbire, dar ar fi bine să fie una recomandată de un medic și nu toate ce se scriu pe net, trecute în lista celor de neîncredere. Deci e bine să ținem diete medicale sunt tratamente pentru suferința de a fi mai gras decât e necesar. Această suferință e din ce în ce mai frecventă în lume datorită felului în care se hrănesc oamenii. Mai mult, nu numai că nu e păcat, ci e chiar plăcut lui Dumnezeu să înveți să te hrănești sănătos, fără excese, dar și fără înfometare sau slăbire de dragul unor mode. De asemenea să te spovedești, să te împărtășești, să ții post după rânduiala potrivită stării tale și sfatul părintelui duhovnic și să te rogi ca să primești de la Domnul și bucuria de a fi om. Omul își află bucuria când știe care e sensul vieții sale pe acest pământ.

Iar pe acea soră să o linișteți aducând acest cuvânt al nostru peste neliniștea ei. Slujirea la doi domni e cu totul altceva.

mag. Vitalii Mereuțanu

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.