0
0

Bună seara părinte! Am și eu o neliniște sufletească… Spuneți-mi vă rog cum să procedez… am fost căsătorită și am divorțat de soțul meu din cauză că avea patima beției, de când am divorțat a trecut un an și jumate, el nu mai bea, și mă roagă să mă întorc la el, să fim o familie, să nu mai sufere fetiță după el, și-mi promite că nu va mai bea.. off acum ce pot să spun eu, încă îl mai iubesc și aș vrea să mă întorc la el chiar și de dragul fetiței… dar… părinții mei sunt contra lui.. Și-mi zik că dacă mă întorc la el nu mai am ce vorbi cu ei, să nu le mai calc pragul casei,… că de unde știu că n-o să mai beie, și că e cu mult mai mare ca mine… acum eu mă aflu intro siituatie că nustiu ce să fac… nu vreau să-i fac pe părinți să sufere, mii jale de soț și de fiică… și mai știu că e păcat dacă nu asculți de părinți… ajutați-mă vă rog cu un sfat… vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi și a-mi răspunde înapoi… Sărut mână..

  • Viorica a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Deja mare păcat înaintea lui Dumnezeu ați făcut. Apostolul ne spune: „Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre”. Tu stai încă și te mai întrebi. Oare nu știi ce jurământ ai depus în fața altarului? Până la moarte ai fost legată de soțul tău: „Femeia este legată prin lege atâta vreme cât trăieşte bărbatul ei”. „Iar celor ce sunt căsătoriţi, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat”! Oare ce pot eu să spun mai mult decât cele ce spune Scriptura? Iar de părinți la fel Scriptura spune: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă”. Așa că în cazul tău de vei face ascultare de părinți îți vei pierde mântuirea. Fugi în casa familiei tale: Bărbatul și copilul și oferă-i mână de ajutor soțului în mântuirea lui căci spus este: „Şi o femeie, dacă are bărbat necredincios, şi el binevoieşte să locuiască cu ea, să nu-şi lase bărbatul” I Cor. 7,13 și „Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia”. Scurt, clar și cuprinzător îți spune Scriptura: mântuire vei avea numai împreună cu soțul tău. Aceste cuvinte să le transmiți părinților tăi: ca lege pentru prostia lor și îndrumare pentru a ta mântuire: Dacă nu refaceți familie să știți că nu mai aveți ce spera la mântuire. Nu e un motiv să lipsiți unul de celălalt. Așa câ: atât cât încă nu e târziu refaceți ce ați stricați și mântuiți-vă alături unul de celălalt. Și să nu așteptați să vedeți cum aduce roade de nebăutură ci să îi fiți sprijin și ajutor în viața lui, ajutându-l să treacă peste încercările lui. Rușine este să divorțezi pentru asemenea fleacuri. Unii iartă chiar și curvia(singurul motiv pentru despărțire) dar voi pentru o patimă care trebuie învinsă în doi. Rușinică surioară, mare rușinică.

Întoarce-te la soțul tău și să nu mai faci prostia pe care ai făcut-o. Iar ca sfat: căutați un duhovnic și să vă desâvărșiți unul pe altul sub epitrahirul duhovnicului.

mag. Vitalii Mereuțanu

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.