bucurie

0
0

Sărut Mâna, Părinte! Vreau să îmi exprim și eu bucuria împreună cu doamna Lia, care a reușit, cu ajutorul Domnului să scape de patima care o supără. Și am simțit o reîmprospătare, o reînviere a duhului doamnei Lia, e altă persoană și într-adevăr numai Dumnezeu ne poate înnoi sufletele. Spun asta gândindu-mă la patima mâniei care a pus stăpânire pe mine, mă enervam la culme din orice fleac și mă răzbunăm pe ai mei, pe copii, pe lume nevinovată. Și tot ceream în rugăciune să mă scape Domnul de puterea asta a mâniei pe care pur și simplu nu o puteam controla. Și iar cădeam în mânie, iar țipam, iar urlam la toată lumea, iar speriam lumea cu ieșirile mele nervoase. Era o slăbiciune extraordinară, mă simțeam un nimeni imediat după ce izbucneam în nervi, dar ce folos, că iar cădeam. Până într-o noapte când după o năvală a mâniei care deja se manifesta singură, ca un mecanism care e obișnuit să meargă în mine, am început să strig și să plâng din adâncul adâncului sufletului meu: DOAMNEEEEE!!! NU POT!!!! Nu pot să scap de mânia asta!!!! AJUTĂ-MĂ ȘI STÂRPEȘTE MÂNIA DIN MINE!!! Zilele și timpul care a urmat după această rugăciune disperată a mea, pentru că vroiam să iasă spinul ăsta din mine, au avut ca efect o totală liniștire a mea. Mă și miram cum eram eu așa de calmă când mi se iveau niște motive care înainte mă enervau. Și atunci când încep să mă enervez parcă e ceva în mine care îmi șoptește să fiu mai blândă că va fi bine cu blândețea, nu cu nervii împrăștiați. Un fel de antrenor care îmi zice „acum trebuie să te calmezi, să vorbești calm, să ai răbdare…”…și simt o pace, și totul pe lume devine atât de simplu și se reduce la a iubi din tot sufletul, fără teamă. Maica Domnului și Dumnezeu și Sfinții ne iubesc, dar nu cum gândim noi, nu cum iubim noi, cu o iubire egoistă, omenească, care vrea exclusivitate, nu cu accente de gelozie. Dumnezeu ne iubește pentru că El dă la o parte artificiile cu care ne împodobim trăind în lumea asta și ne vede așa cum suntem, așa cum ne simțim și noi când suntem singuri cu noi, vede că suntem copiii Lui și vrea ca să muncim și noi, sa punem un umăr convingător la șlefuirea noastră, pentru că multe daruri și bucurii neînchipuite vom avea. Doamne, ajută-ne pe toți! Dumnezeu sa va dăruiască Mântuirea, Părinții noștri de pe site-ul ortodoxia.md, pentru că mult ne folosim in urma sfaturilor Sfințiilor Voastre! Vă iubim!

  • ileana b. a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Vă rog din tot sufletul, și pe Dvs. și pe toți vizitatorii noștri! Haideți, să ne împărtășim aici, în această pagină cu toată experiența noastră, cu toată lupta duhovnicească pe care o ducem pentru a ne ridica din păcat, cu toate minunile cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu. Nu pentru a ne lăuda, Doamne ferește, ci pentru a repeta cu Psalmistul David: ”Nu voi muri, ci voi fi viu și voi povesti lucrurile Domnului”! E de mare ajutor, mai ales pentru cei începători!

Pentru cuvinte frumoase vă mulțumesc și vă asigur, dragostea Dvs. este reciprocă! Față de toți vizitatorii noștri. Nu de puține ori am plâns, asupra scrisorilor Dvs. Nu de puține ori, am simțit nevoia să ne rugăm, împreună cu Dvs, să cerem ajutorul lui Dumnezeu. Uneori, ne-am și amuzat!Smile Dar nu cu răutate, ci, ca un părinte, care se bucură, sau se întristează de năzbâtiile fiului său! Vom încerca, pe cât ne va binecuvânta Dumnezeu să fim alături de Dvs!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.