botez

0
0

Bună ziua, părinte! Sunt interesată cum se face botezul la adulţi? Prietenul meu este penticostal şi vrea să treacă la ortodocşi ca să putem face posibila căsatorie. Aş vrea să ştiu cum decurge botezul. Mulţumesc!

  • You must to post comments
0
0

Nu pot decât să dau Slavă lui Dumnezeu pentru faptul că prietenul Dvs. a fost luminat de Dumnezeu și a văzut calea mântuirii. Așadar, dacă nu a fost botezat de mic în Ortodoxie, atunci, el este primit în sânul Bisericii Ortodoxe prin botez. Dacă însă acesta a fost botezat mai înainte la ortodocși, atunci este primit prin pocăință, iar Taina Sfântului Botez nu se repetă. Botezul, vă sfătui să-l săvârșiți, dacă sunteți din Moldova, spre exemplu la Chișinău, la Biserica Sf. Dumitru, unde există baptisteriu special pentru maturi, unde puteți să vă botezați pretenul Dvs! Rânduiala este întocmai ca și la botezul unui prunc!

Să vă aibă Dumnezeu în pază și vă rog mult, luminații pe cât puteți cu învățăturile Ortodoxiei, ca să primească credința nu cu formalitate, ci din dragoste față de Dumnezeu și de Adevăr!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.