Calendarul crestin

0
0

Sărut mâna, Părinte. Sunt din Moldova şi astăzi e prima zi de post. Diferenţa e că mă aflu la Cipru şi poate pe o durată de mult timp şi aici sărbătorile sunt după celălalt stil de calendar. În acest caz cum să procedez corect? Care calendar să respect? Am 27 ani, nu sunt căsătorită, am prieten, dar locuim împreună. El este după stilul calendarului lui, dar nu respectă postul. De nu respect eu întregul post, pot atunci ca lunea, miercurea şi vinerea să le respect doar sau şi să ţin măcar câteva zile la rând pentru a nu mă lăsa cu totul în păcate? Doamne ajută. Mulţumim pentru toate răspunsurile şi pentru acest mare folositor ajutor!

  • Tatiana a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, primul și cel mai mare păcat pe care îl ai este cel al desfrânării, oare nu ai citit că: „Nu vă amăgiţi: Nici desfrînaţii,… nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii,… nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (I Cor.6,9). Uite că trăești cu prietenul necununată deja ai supărat pe Dumnezeu foarte tare, iar acuma ești gata să mergi la preântâmpinarea lui iarăși numai ca săi faci pe plac, dar că pe dumnezeu îl superi iarăși nu te gândești, alegi cele lumești în locul celor sufletești, pentru mântuire. Eu teaș sfătui mai întâi să te apreciezi pe care cale dorești să mergi, ești la răscruce , la dreapta e o cărare strâmtă , îngustă, anevoioasă, dar la capăt se zărește o lumină nemaipomenită, iar la stânga e un drum larg cu multe bunătăți, dulceți lumești și vremelnice, la capătul căruia se zărește un foc nemaipomenit și un verme care nu doarme dar scrâșnește din dinți stăruin să apuce pe cei mulți care sunt pe acest drum. Iată o să îmmi scrii când vei face alegerea corectă.

Întăreşte-i cu Duhul adevărului în dragostea şi lămurirea Sfintelor Scripturi, dă-le pâinea cea sufletească şi trupească în toate zilele şi fă-i să te cunoască că Tu eşti: adevărul, protectorul, stăruitorul, apărătorul, biruitorul şi Mântuitorul nostru; iar noi suntem robii Tăi care Bine Te Cuvântăm, zi şi noapte Ţie ne rugăm şi-Ţi strigăm: Iisuse, adevărul, cel ce goneşti înşelăciunea, luminează-ne pe noi.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.