Intrebarea 14304

0
0

Arhim. Efrem: „Soţii ortodocşi trebuie să fie conştienţi de faptul că amândoi se împărtăşesc de păcat şi de greşeli. Trebuie însă ca la baza familiei să fie o comuniune în Hristos prin taina Bisericii—este foarte important! „Ceea ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă”. Nu cred că este posibilă vreo căsătorie fără acordul lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu doreşte unirea a doi tineri, căsătoria nu are loc: ori moare vreunul dintre logodnici, ori se despart, ori rămân necăsătoriţi şi astfel nu se mai ajunge la taina căsătoriei. Dacă se ajunge însă la căsătorie înseamnă că aceasta este acceptată de Dumnezeu—fie că unirea este bine-plăcută Lui, fie că este doar acceptată. De aceea, conştienţi de aceasta, soţii trebuie să se tolereze, să fie îngăduitori unul cu celălalt. Iar seara trebuie să discute despre întâmplările din timpul zilei, dând fiecare explicaţii pentru a nu exista neînţelegeri.”. Sper că acum să-mi puteţi răspunde la întrebare. Întrebarea 14304: „Doamne ajută! Puteţi să-mi explicaţi şi mie diferenţa între căsătoria bineplăcută şi căsătoria îngăduită de Dumnezeu? Şi persoanele care doresc să se căsătorească cum îşi dau seama că vor intra într-o căsnicie bineplăcută de Domnul sau doar îngăduită? Mulţumesc.”

  • You must to post comments
0
0

Mda fraților… Sincer să fiu, chiar îmi vine greu să comentez. Se vede că părintele este mai înbunătățit duhovnicește și vorbește mai presus de înțelesurile noastre slabe… Oricum, părerea mea, rămâne unanimă ca și cea a Sfintei Scripturi și anume, că nici un fir de păr din capul nostru nu cade fără de știrea lui Dumnezeu. Reieșind din contextul celor spuse mai sus, cred că nici căsătoriile nu au loc fără de știrea lui Dumnezeu. Nu pot comenta asupra momentului care sunt bineplăcute și care sunt îngăduite. Eu cred, că toate sunt bineplăcute lui Dumnezeu, iar în lucrarea Sa, pe care deseori noi oamenii nu o înțelegem, Dumnezeu ascultă o extraordinară înțelepciune. Voi da un simplu exemplu: Dumnezeu unește pe o femeie muncitoare cu un bețiv. De ce? Pentru că Dumnezeu voiește ca cu ajutorul acelei femei să-l mântuiască și pe cel bețiv. Da, femeia suferă mult în viață, dar, își va lua răsplata, în momentul în care le va primi pe toate cu răbdare și cu frică de Dumnezeu și cu dragoste față de aproapele.

Oare nu același lucru cearcă să ne învețe și Apostolul când zice: Bărbatul necredincios se va mântui prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se va mântui prin bărbatul credincios? Iertați-mă dacă răspunsul a fost pe undeva necomplet, sau dacă v-am derutat și mai mult. Am spus și eu, atât cât m-a dus capul…

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.