0
0

Sărut mâna, sfinţiţi părinţi, mă frământă o astfel de întrebare: cu toţii ştim că tot ceea ce se întâmplă este îngăduit de Dumnezeu şi nimic nu se întâmpla fără voia Lui, dar cum să ştim că ceea ce se întâmplă în viaţa noastră este de la Dumnezeu şi nu de la cel necurat? Pentru că în fiecare zi noi ne întâlnim cu diferite ispite şi încercări! Mulţumesc anticipat şi Dumnezeu să vă aibă în pază!

  • Domnica a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doar prin multă rugăciune! Sfântul Ioan Gură de Aur, vorbind despre ispite spunea: ”necazurile, ispitele şi nenorocirile care vin peste noi ne arată tot atât de mult purtarea de grijă a lui Dumnezeu, ca şi binefacerile Sale. Dar pentru ce vorbesc de necazurile de aici? Chiar ameninţarea cu focul gheenei ne înfăţişează tot atât de bine iubirea Lui de oameni, ca şi făgăduinţa împărăţiei cerurilor. Dacă nu ne-ar ameninţa cu iadul, n-am dobândi atât de iute bunătăţile cereşti. Dacă frica de pedepse n-ar împinge pe cei mai trândavi, făgăduinţa bunătăţilor ar fi neîndestulătoare spre a îndemna la virtute. Din pricina aceasta a scos Dumnezeu pe Adam din rai; dacă după călcarea poruncii, cinstea dată lui ar fi rămas nezdruncinată şi sigură, atunci tocmai cinstea ce i se dăduse l-ar fi făcut încă şi mai rău.”

Dumnezeu să ne lumineze și să ne umple cugetele de înțelepciune și de dragoste față de Dumnezeu, pentru a reuși să distingem Adevărul de minciună!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.