Ortodoxia

0
0

Sărut mâna, Părinte. În ultima vreme m-am pus pe gânduri în privința unor gânduri: 1.Pe Icoane și nici în Sfintele Scripturi nu se pomenește de oameni de rasă negroidă și mongoloidă (Adam și Eva erau de rasă europoidă cum noi credem, iar Domnul I-a făcut după chipul și asemanarea Lui. ). 2. Lui Dumnezeu  Îi jale sau plânge pentru copii avortați și de ce El le trimite în iad dacă ei chiar nici nu l-au avut în gând de „păcatul strămoșesc” ? 3. Oamenii din alte religii tot așa de tare cred în religia lor și chiar dacă au mai multe fapte bune decât păcate de ce îi trimit în iad? 4. Sunt unele triburi în Africa care poate nici nu au văzut oameni cu pielea albă și de acolo de unde să știe de Ortodoxie? Cer iertare și de scrisul acesta și Doamne ajută!

  • Veaceslav a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Răspuns la prima întrebare: inițial, toți oamenii aveau tenul feții de un singur fel. Doar că, condițiile climaterice, mediul de trai, etc. au făcut posibile dezvoltarea și a altor forme ale feții și a altor tenuri.

La cea de-a doua întrebare vă pot răspunde cu răspunsul Sfinților Părinți: Acești prunci, se află la mila lui Dumnezeu. Adică, noi, Biserica nu știm ce se întâmplă cu ei și unde sunt. Dar știm, că Dumnezeu e dragoste și Iertare. Cei ce vor avea de răspuns pentru păcatul avortului, sunt nimeni altcineva decât părinții, dacă desigur nu se vor pocăi.

Răspuns la a III-a întrebare: Dumnezeu nu trimite pe nimeni în iad. Oamenii singuri își aleg unde voiesc să fie. Aduceți-vă aminte de diavolul. El știe ce este iadul și ce este raiul. Dar în a sa răutate, alege iadul. Aceiași alegere o fac și păcătoșii. Deci, Sf. Apostol ne învață: ”Cei de sub lege (adică noi, ortodocșii), vom fi judecați după lege, iar cei din afara legii, vor fi judecați după legea conștiinței”. Adică, dacă omul nu a auzit niciodată de Dumnezeul Adevărului, el va fi judecat după conștiința sa. Același răspuns este și pentru a patra întrebare.

Nu contează culoarea pielii, contează culoarea sufletului!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.