IUBIRE si AJUTOR

0
0

Preacucernice Părinte, am 16 ani, iubesc o fată (mai mult ca o soră, decât ca o iubită). Deseori o visez şi am o stare de bucurie când o văd, dar nu e ea buna samariteancă. Ce sfaturi i-aş putea da să renunţe la ura asta pentru oameni? Urăşte natura oamenilor şi crede că toţi sunt patetici. Ura asta îi întunecă sufletul şi nu suport s-o văd pierdută. E credincioasă dar nu simte căldura dragostei lui Dumnezeu. Este întocmai ca aici: „Sunt unul din cei care nu au miez, dar nici măcar coajă duhovnicească. Cu toate acestea, ştiu să vorbesc despre dragoste şi unire, deşi eu însumi nu sunt unit cu Dumnezeu, fiindcă nu L-am iubit”. Are potenţialul de a face atât de mult bine. Mă rog pentru ea să vadă că Dumnezeu e dragoste, să-i lumineze mintea şi să înţeleagă că ea însăşi este iubirea („Cu ce seamană iubirea? Are mâini pentru a-i ajuta pe alţii. Are picioare pentru a alerga spre cei săraci și nevoiasi. Are ochi pentru a vedea nefericirea…”). Ştiu că ea nu mă iubeşte pe mine, mă vede doar ca un copil enervant, la început nu ne sufeream, vreau să ştie că cineva o iubeşte fiindcă la fel ca mine şi ea are o iubire neîmpărtăşită. Iubeşte pe cineva care nici măcar nu o cunoaşte. Vă Rog să mă ajutaţi. 1.Vreau să o ajut să scape de ura ce o consumă. 2.Vreau să ştie că e iubită. 3.Vreau să mă accepte (mă cam urăşte). Dar nu renunţ la ea. Ce cadou i-aş putea da? Îi place să citească. Ce carte îmi recomadaţi despre ură, dragoste, bunătate, indiferenţă, şi să fie ortodoxă? Iertaţi-mă că v-am cerut atâtea. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

  • Gabriel a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Cel mai sigur mijloc de a învăța pe cineva dragostea, este de a trăi dragostea! Adică, după cum spune Sfânta și Dumnezeiasca Scriptură: ”Ca văzând oamenii faptele voastre cele bune, să slăvească pe Tatăl vostru cel din Ceruri”! E simplu, dar e și foarte complicat! E simplu, pentru că e clar: trebuie să trăiești tu dragostea și o vor trăi și cei din jurul tău. E complicat, pentru că lumea noastră, dar și noi, nu prea dorim să trăim poruncile lui Dumnezeu…

Despre ură, citiți de la Sfântul Chiril al Ierusalimului! Despre dragostea pe care o afirmați, nu cred că e cazul să-i vorbiți! E cazul pur și simplu să fiți prieteni, dar să fie o prietenie jertfelnică (dacă e dragoste ca față de o soră)! Iar să știe că e iubită, la nivel de cuvânt, pur și simplu, nu se merită. Iar în ceea ce privește vreau să mă accepte, răspunsul e simplu: omul nu poate fi impus să iubească. Omul trebuie convins, prin viața ta că meriți să fii iubit!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.