0
0

Sărut mâna părinte, spuneți-mi vă rog de ce se nasc copii cu boli ereditare incurabile sau cu defecte fizice și mai spuneți-mi vă rog dacă o mamă care naște un astfel de copil este cu mult mai păcătoasă decât o mama care naște un copil sănătos! Vă mulțumesc!

  • Maria a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Citind gândurile din întrebare mi s-a dus mintea la parabola vindecării slăbănogului din Capernaum. Și prin aceasta îmi amintesc de cuvintele duhovnicului din predica la această frumoasă parabolă. Biblia pare a ne da trei motive pentru care răul(boala) îl îngrădește pe om. Interesant este faptul: de unde este răul, dacă Dumnezeu este a tot bun și iubitor. Și aici ași dori să specific o întâmplare pe care părintele duhovnic a mărturisit-o și anume faptul că la întrebarea unui credincios: De ce Dumnezeu nu mai vorbește și acum cu oamenii cum o făcea mai înainte? Părintele răspunde: Nu Dumnezeu nu mai vorbește cu oamenii ci oamenii sunt acei care au uitat de Dumnezeu. Iată iubiți frați una din cele3 cauze pentru care există boala în lume: Depărtarea omului de Dumnezeu-Creatorul său. Depărtarea de la izvorul sănătoții. Dacă te depărtezi de la izvorul de apă consecința este să suferi de sete. Așa că motivul acesta pare a fi pe cât de real pe atât de convingător. A doua cauză, de care vorbește și Sfântul apostol Pavel este: Plata păcatului. După cum vedem și în parabola Orbului din naștere(Ioan 9, 1 și următoarele), ucenicii îl întreabă pe Iisus: „Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?”. Pare a fi și o problemă exact asemănătoare cu întrebarea pe care o puneți dumneavoastră. Deci a doua cauză a existenței bolii în lume este păcatul. Cu cât omul se apropie mai mult de păcat cu atât se înmoaie cu corpul în compoziția bolii. Și cea de a treia cauză este prezentată tot de Mântuitorul în aceiași parabolă a orbului: „Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu”. Este foarte greu de înțeles cum așa prin necazul unuia pare a fi preamărit Dumnezeu. Însă îndemnându-vă la o meditare profundă și la o trăire mai ascetică veți putea ajunge să înțelegeți aproape toate cele care vorbesc despre esența aceste preamăriri. Iată stimați creștini care sunt cele trei cauze pentru care boala își înmulțește existența sa în lume.

P.S. Și încă ceva aș dori să specific: Să ne amintim că și stările sufletești a mamei în  perioada sarcinii joacă un rol foarte important la dezvoltarea copilului. De aceea se recomandă unele activități ca fiind interzise pe întreaga perioadă a sarcinii, ca nu cumva dezvoltarea copilului să nu fie cu asemenea boli ereditare.

Deci să fie Dumnezeu mărit în toate și pentru toate și de nimic să nu ne smintim, pentru că toate trebuie să se împlinească spre a Lui preamărire.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.