0
0

Bună seara, părinte, bine v-am regăsit și vă rog încă de la început să mă iertați dacă rândurile care vor urma vă vor face să vă supărați pe mine, deși-mi doresc mult ca acest lucru să nu se întâmple. Aș vrea foarte mult să știu părerea dumneavoastră despre autorul Scarlat Demetrescu și scrierile sale. Acum ceva timp a trecut în neființă pe neașteptate unul dintre frații mei, la numai 31 ani. După șocul prin care am trecut, am înțeles că aceasta a fost voia Domnului și am acceptat ideea că nu-l voi mai revedea, singura consolare a noastră, a celor rămași în urma lui fiind să ne rugăm și să facem toate cele trebuincioase pentru sufletul său. În acest timp, o colegă de serviciu, având cele mai bune intenții de a mă face să trec mai ușor peste acest eveniment mi-a recomandat să citesc una din cărțile acestui autor: “Viața dincolo de mormânt”. Am citit câte ceva din această carte, nu prea îmi era mintea la ceea ce citeam, însă pe moment aceasta carte m-a făcut să cred că mi-am lămurit o serie de întrebări și neliniști pe care le aveam în legătura cu ceea ce s-a întâmplat cu el atât sufletește, cât și trupește, după despărțirea de noi, cei rămași în această lume. După altă perioadă de timp, o altă persoană, trecând printr-o experiență asemănătoare cu a mea, în timp ce ne consolam reciproc, mi-a trimis pe e-mail o altă carte a aceluiași autor, “Din tainele vieții și ale universului”. Mi-am aruncat puțin ochii în acea carte însă deoarece eram într-unul din posturi, m-am gândit că mai bine citesc din Psaltire sau acatiste, pentru că nu am avut timp, dar mi-a fost și teamă să citesc mai amănunțit acea carte, deoarece se spun acolo niște lucruri pe care nu le-am mai citit nicăieri, se dau și citate din Sfânta Sriptură, dar îmi este teamă să nu fac păcate citind astfel de cărți, deși, cred eu că se spun acolo și unele lucruri folositoare. Vă redau mai jos cuprinsul acestei cărți: …

Ultimul meu cuvânt. Fiind păcătoasa nu știu dacă găsirea cărților pe care le-am pomenit a fost voia Domnului sau ispita de la cel rău. Aș vrea să nu fi greșit aruncându-mi ochii pe acestea, dar dacă am făcut acest lucru vă rog să-mi spuneți, să-mi mărturiesesc la părintele duhovnic și acest păcat. De asemenea, în cazul în care am greșit, vă rog să nu postați mesajul meu, dacă nu are nimeni nimic bun de învățat din el, pentru că nu vreau să mai greșească și alții. Vă mulțumesc mult pentru înțelegere și am încredere în părerile și sfaturile dumneavoastră. Vă salut cu drag, noapte bună.

  • Cristina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Să știți că personal am început să citesc una din cărțile amintit de dumneavoastră. Pare ceva ascuns în cuvintele cărții. Nu știu dacă îl are în vedere pe Dumnezeu dar sunt puțin c-am materialiste cuvintele lui. Sunt și idei interesante dar părerea mea este că sunt atâtea și atâtea cărți care 100 % sunt ziditoare și întăritoare. Cred că ar fi bine să le lăsați pe plan secund pe acestea. Citiți și culegeți ce nu e bun lăsând la o parte.

Hristos în mijlocul nostru.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.