0
0

Mi-am mai adus aminte de ceva ce-mi doream să vă întreb şi nu am apucat pâna acum. Dacă nu avem timpul necesar să citim rugăciunile mai ales dimineaţa, este păcat dacă le ascultăm în format audio, sau la radio? Am descoperit un post de radio unde, mai ales în posturi, se difuzează în fiecare zi rugăciunile de dimineaţă. De asememea, am găsit unele acatiste şi psalmi în format mp3; greşesc dacă atunci când parcurg pe jos drumul dintre servici şi casă ascult unele rugăciuni ori acatiste în loc să le citesc? Cred că ascultarea rugăciunilor nu trebuie să înlocuiască citirea acestora, însă atunci când suntem presaţi de timp ori găsim un moment potrivit când simţim nevoia să ne rugăm şi nu avem cartea de rugăciuni la noi putem să facem acest lucru? Am observat că şi copilului meu îi place să asculte la căşti înainte de culcare mai ales Acatistul Slava lui Dumnezeu pentru toate, însă adoarme cu căştile la urechi deoarece unele rugăciuni în format mp3 sunt cântate. Încă o dată vă mulţumesc.

  • Cristina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Rugăciunea este convorbirea personală cu Dumnezeu cu o inimă deschisă și curată, în mintea trează și cuprinsă de cele dumnezeiești. Trebuie să ne găsim cele 5 minute pentru rugăciunea noastră dimineața cu închinăciuni și peste zi se poate, chiar e foarte bine de ascultat psaltirea, acatiste, despre învățăturile sfinților părinți, însă, în acest caz să nu uităm să ne ținem mintea în acea rugăciune, nu să lăsăm gândul să umble aiurea, căci mai mare păcat faci. Nu trebuie să faci ceva din datorie, dar din dragoste. E frumos faptul că și fetița ascultă. Mai povestiți-i și istorioare cu tâlc duhovnicesc, este o metodă foarte bună de educație.

Doamne, netrebnici suntem și nu avem timp pe care să ți-l dedicăm pururea, iartă-ne pe noi netrebnicii, și ne ajută cu Harul Tău!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.