0
0

Bine v-am regăsit şi să va dea Dumnezeu sănătate. Am o întrebare legată de ceea ce am auzit de curând la un post de radio, în cadrul unei emisiuni pe teme religioase. Nu am prins emisiunea de la început, era vorba despre cum unii oameni săraci, plini de necazuri îi văd pe alţii bogaţi, cărora mereu le merge binele şi nu au nici o supărare şi se întreabă dacă este drept să fie aşa. În timpul dezbaterii pe această temă dintre cei doi interlocutori, unul dintre ei, care cred că era preot a spus aşa: \”Să nu fericeşti pe cel bogat (nu se referea la bogăţia sufletească ci la cea materială) până nu îl vezi în ce fel pleacă de pe această lume\”. În viaţa noastră de zi cu zi vedem ori auzim că în jurul nostru mor oameni şi nu toţi mor la fel: unii mor în accidente, alţii de boli grave, unii pe neaşteptate, alţii după îndelungate suferinţe şi în sfârşit, unii împăcaţi cu gândul morţii, alţii cu groază iar celor aleşi de Dumnezeu li se face cunoscut dinainte momentul plecării din această lume. Oare viaţa pe care o ducem ne atrage un anume fel de a muri sau dupa felul în care a murit un om se poate cunoaşte ce fel de viaţă a avut? Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi cei plecaţi dintre noi.

  • Cristina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Sănătate și virtute pentru toți există. Eu cred că ambele variante. Un om cu o viață liniștită aduce pentru sine o moarte liniștită. Îmi amintesc că în una din călătoriile mele la Kiev, Lavra Peșterilor, din stareții de acolo îmi spuneau că se fac săpături în continuare și se găsesc moaște de sfinți. Unii care au adormit cu capul pe altar. Interesant? Nu? Deci liniștea pe care o trăiește omul poate fi văzută și în timpul morții. Iar cel care duce o viață zbuciumată se zbuciumă și în clipa despărțirii de trup. La fel unii oameni pot prezenta sfințenia și prin felul său de a muri. Unii mor cu un zâmbet luminos pe față. Chiar dacă au ascuns în ei în timpul vieții Harul Sfințeniei, moartea îl descoperă în chipul lor.

Doamne trimite mila Ta peste noi și ne luminează ca în timpul despărțirii noastre de trupul nostru să putem avea bucuria Învierii Tale.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.