Prietena baptistă

0
0

Sărut mâna, Părinte! Vreau să întreb ce aş putea face eu dacă am o prietenă care până acum un an a fost ortodoxă, iar cu un an în urmă a devenit baptistă. Suntem prietene şi comunicăm mult şi nu e o problemă diferenţa de religie. Orice creştin trebuie să fie tolerant faţă de alte religii, dar ce aş putea face eu ca s-o fac să fie din nou ortodoxă. Ceea ce a atras-o e că acolo fac aşa zise întruniri unde discută despre religie. Ea spune că sunt mai credincioşi. Merită să încerc s-o comving să revină la ortodoxie sau să îi respect alegerea şi să rămână lucrurile aşa. Nu e problemă că e de altă religie, problema e cât de corectă e religia care o are.Vă mulţumesc mult anticipat.

  • You must to post comments
0
0

Duhul grăiește lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor depărta de credintă, luând aminte la duhurile cele înselătoare şi la învătăturile demonilor, prin fățărnicia unor mincinosi care sunt înfierati în cugetul lor. (1 Tim. 4:1, 2)

Între voi vor fi învătători mincinosi, care vor strecura eresuri pierzătoare si, tăgăduind chiar pe Stăpânul care i-a răscumpărat, îsi vor aduce lor o grabnică pieire. Multi se vor lua după învătăturile lor rătăcite si, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită. Din pofta de avere şi cu cuvinte amăgitoare vă vor momi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăboveste şi pierzarea lor nu dormitează. (2 Pet. 2:1-3)

Ei vor face semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de ar fi cu putintă, şi pe cei alesi. (Mat. 24:24)

Feriti-vă de proorocii mincinosi, care vin la voi în haine de oi iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. (Mat. 8:15)

Asemenea tuturor (neo)protestantilor, baptistii nu cred în Tainele Bisericii. Pentru ei, împărtăsirea cu Trupul si Sângele Domnului (numită la ei „Cina Domnului”) nu este altceva decât un simbol. Pâinea simbolizează Trupul, iar vinul simbolizează Sângele. Sunt împotriva icoanelor, crucii, moastelor, cinstirii Maicii Domnului si a Sfintilor. Nu recunosc posturile Bisericii. Nu au rugăciuni si pomeniri pentru cei morti. Nu folosesc obiecte si simboluri liturgice. Clar că dacă ai posibilitate să o convingi că a greșit și a lăsat pe adevăratul Dumnezeu fără care nu este mântuire făo, că mare bucurie se face în ceruri pentru un păcătos care se pocăește.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.