.........

0
0

MULȚUMIRI sincere pentru activitatea DVS. SUPERSTIȚIILE ne înconjoară mereu și vrem să facem față…. dar nu mai știm care este din ele este întemeiată câtuși de puțin… am spus unei prietene că vreau să mă frezez azi – marți…. a spus că nu se poate marți.. e spre ceva rău.. ce puteți spune… e păcat să credem în așa ceva…?

  • You must to post comments
0
0

Un lucru simplu vă spun: Credem tot mereu în ceea ce nu trebuie. Iată în ce să credeți și de ce să ascultați: „Şi că pentru o femeie, dacă îşi lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperământ”. Deci sunt lucruri ale firii de care Apostolul ne amintește nu că să nu le păstrăm, dar ne îndeamnă să și le facem din adâncul sufletului. Nu din fire să facem cele ale firii. Nu trebuie să avem prea multă carte în domeniu pentru a ne da seama de ce este superstiție și ce este adevăr. E suficient să ne supunem și noi cuvântului Apostolului care spune: „Judecaţi în voi înşivă”. Iar de va spune că e imposibil de a lăsa părul lung. Vă îndemn să meditați la pasajele Scripturistice care ne vorbesc despre stergerea picioarelui Mântuitorului cu părul capului femeii. O femeie păcătoasă care împlinea cele ale firii! Nu e lege, dar e din fire purtarea părului lung. E cinste și nu sfințenie. Să se grăbească scumpa noastră femeie spre a deveni cinste și prin această cinste va dobândi mântuirea și sfințenia.

Şi, stând la spate, lângă picioarele Lui, plângând, a început să ude cu lacrimi picioarele Lui, şi cu părul capului ei le ştergea. Şi săruta picioarele Lui şi le ungea cu mir.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.