Spuneţi din toată inima!!!

0
0

Pentru ce anume s-a răstignit Iisus Hristos, Mîntuitorul nostru? De unde preoţii au dezlegare pentru a dezlega lumea să mănînce de dulce în post? De ce nu se repectă canoanele lăsate de Sfinţii Părinţi privind respectarea postului?

  • Vladimir a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Din toată inima și tristețea vă spun: că Domnul nostru Iisus Hristos s-a răstignit pentru păcatele noastre, pentru a ridica blestemul ce stătea de la Avram din cauza căderii lui și a Evei în păcat; pentru a aduce Sfântul Duh pe pământ prin botezul făcut întru Sfânta Treime; pentru a scoate omenirea din ghearele păcatelor și a le da putere să se lupte cu satana chemând numele Sfânt al Domnului și să-l biruiască; ca să se împlinească toate cele ce erau pregătite de veauri și să ajungem cu toți cei ce păzim voia Lui și-L iubim, în patria Cerească. Iar preoților, însuși Domnul le-a dat împuternicirea de a lega și dezlega păcatele oamenilor și se transmite aceasta, prin pusul mâinilor de la apostoli și binecuvântarea ce o dădeau ei urmașilor din veac în veac. Și dacă au ei această mare putere de a lega și dezlega păcate, oare nu au și împuternicirea de a lega și dezlega cele de-ale mâncării?! Iar cei ce nu respectă posturile, își au păcatele lor. Și să sperăm că nu vă limitați și n-ați întrebat numai ceea ce privește mâncarea-n post, căci adevăratul post e cel al sufletului și cugetului. Căci nu ceea ce intră pe gură spurcă pe om, dar cele ce ies din ea.

Deci fraților, să nu pornim cu mare înverșunare și indignație către cele ce țin de alții, în a judeca păcatele, greșelile oamenilor, ale preoților, dar fiecare să pornească de la el însuși și pe el să se judece mai întâi, că astfel nu mai ajunge la Judecata de Apoi!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.