0
0

Sărut mâna, părinte! Am nevoie de răspuns la o întrebare. Ce zice biblia despre căsătoriile între verii de-a doilea? Din punct de vedere al legii este permis, dar mă interesează ce zice Dumnezeu. Părinţii noştri sunt împotriva relaţiei, iar eu nu înţeleg de ce Dumnezeu ne-a dăruit cel mai frumos sentiment din lume dacă este interzis. Am citit Levitivicul şi nu am găsit un răspuns concret şi toţi îl înterpretează diferit. Vă rog tare mult să mă ajutaţi. E dragoste pură şi reciprocă.

  • Cristina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Din păcate, căsătoria Dvs. realmente nu este posibilă în lumina Sfintelor Canoane! Apreciez mult faptul că vă iubiți, dar nu e neapărat să vă iubiți pătimaș. Vă puteți iubi cu o dragoste curată, nepătimașă! De ce este interzis? Pentru că Biserica Ortodoxă interzice amestecul de sânge, care poate avea loc în urma căsătoriei Dvs. Iată ce ne spun Sfintele Canoane, ale Bisericii Ortodoxe: ”Inrudirea de sange sau consangvinitatea este de doua feluri: I. In linie directa care se opreste la infinit: a) In linie suitoare: mama, bunica, strabunica, stramoasa, etc. si b) in linie coboratoare: fiica, nepoata, stranepoata, etc. II. In linie colaterala, adica rudenia dupa frati, unchi, veri, etc, care se opreste pana la al saptelea grad (spita) inclusiv, dupa sinodul patriarhal din Constantinopol din 1166 (Sintag, Aten. V, 95-99). Astfel tata si mama sunt gradul zero; fiul cu parintii sunt in gradul intai; fratii nascuti succesiv adica gemeni sunt in gradul al doilea; verii primari in gradul al patrulea; verii ai doilea in gradul al saselea, etc. Varul al doilea, nu poate lua pe nepoata sa de var al doilea, caci sunt in gradul al saptelea, dar poate sa ia pe nepoata de fiu (fiica) al aceluiasi var al doilea, caci sunt in gradul al optulea.” Defapt, mai multe detalii puteți afla în articolul ”Căsătoria în lumina Sfintelor Canoane”!

Îmi pare foarte rău că nu vă pot da un răspuns liniștitor, dar e mai bine așa, decât să aibă de suferit copilașii Dvs și Dvs. alături de ei!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.