Nr. 4070

0
0

Sărut mâna! Iertare pentru ceea ce am să spun, dar pentru persoana care a dat întrebarea nr. 4070 …trăim în iad aici pe pământ pentru că aşa alegem noi, oamenii, ar trebui să ne gândim înainte să vorbim cu păcat! Viaţa e într-adevăr un iad atunci când nu-l porţi în inimă pe Dumnezeu! Am şi eu o întrebare, vă rog să-mi spuneţi părerea dumneavoastră, de ce Iisus Hristos a rostit astfel: \”Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat.\”Matei 24:20. De ce Sabat şi nu altă zi? Doamne ajută!

  • Ioniţa Florentina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Mulțumim pentru completări. Iar răspunsul la frământarea voastră este: pentru greutatea acelor zile. Pentru că în zile obișnuite corpul este înzestrat cu puterea de a se mișca mai repede pe când în zile de iarnă sau sâmbăta(căci în timpul propovăduirii Mântuitorului să nu uităm că anume sâmbăta era ca zi de odihnă – la evrei, duminica a fost rânduită abea după Înălțarea Domnului) trupul se află mai mult în starea de odihnă și în aceste zile el poate fi prins mai fără de veste. Iată de ce sabatul și nu o altă zi. Restul vă las spre a voastră meditare.

P. S. Am mai găsit o tâlcuire la sfinții părinți la acest pasaj: deci iarna despre care vorbește Domnul, se are în vedere și răceala credinței. Ca Doamne ferește să nu ne găsească acele timpuri în necredință, căci vai la ceia ce ți se poate întâmpla. Ca fiecare să fie cu luare aminte la sine și cum spune Domnul: Fiți gata!, să fim mereu pregătiți pentru orice, chiar și de moarte, în ceea ce privește sufletul, căci nu știi nici vremea, nici ceasul…

Doamne fii cu noi în orice ceas al vieții noastre.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.