0
0

Bună, mă numesc Adriana, viitorul meu soţ este evreu, eu sunt ortodoxă, eu ţin foarte mult să fac şi cununia religioasă de altfel nici nu m-aş căsători, dacă nu s-ar întâmpla aceasta, nu vreau să trăiesc în păcat, nici eu nici copii care vor urma, şi aş vrea să ştiu dacă ne cunună preotul, dacă el nu are aceiaşi religie, având în vedere că el nu vrea să îşi schimbe religia. Mulţumesc frumos.

  • Adriana a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Din păcate trebuie să vă întristez. Nu este posibilă cununia voastră. Numai dacă soțul nu se va boteza în dreapta credință. Nu putem să fim și cu Dumnezeu și cu mamona. Dar și pentru siguranța familiei voastre. Și așa familia este încercată și aici vorbesc de acele familii a cărei mebri sunt ortodocși apăi acele a căror membri sunt de alte religii, în care sunt alte rânduieli.

Și câteva legi privind această interdicție:

Canoanelor 10 Laodiceea și 23 Ioan Postitorul, nu este admisă căsătoria unui creștin ortodox cu o persoană de altă credință.

Canoanele 31 Laodiceea și 14 IV ecumenic îngăduie căsătoria între un creștin ortodox și o persoană eterodoxă, cu condiția însă că soțul eterodox să tăgăduiască solemn – cu prilejul contractării căsaătoriei – că va trece la Ortodoxie.

Canonul 72 trulan … – privind căsătoriile mixte – interzice, în mod categoric, sub pedeapsa excomunicării asemenea căsătorii.

Spre lectură pentru aceiași problemă vă recomand și articolul: „Căsătoriile mixte”.

Meditați și faceți decizia corectă.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.