Depresia

0
0

Sărut mâna, Părinte! Acum 9 luni am născut o fetiţă, care era foarte aşteptată! Însă când am venit acasă cu ea, ceva s-a întâmplat cu mine: nu mă mai uitam la ea, nu-mi doream să am grijă, pot spune că n-o iubeam şi ca rezultat nu am mai alăptat-o. De 9 luni mă simt vinovată că nu am alăptat-o. De 9 luni eu mă lupt cu mine însumi şi nu o iubesc cum trebuie să-şi iubească o mamă copilaşul! De 9 luni am gânduri negre foarte urâte, sunt obosită, nu mai am bucurie, sunt disperată, Părinte. Nimic din ceea ce am încercat nu mă ajută. Nu mai pot să mă rog lui Dumnezeu. Ajutaţi-mă vă rog sunteţi cea mai mare speranţă a mea. Ajutaţi-mă!!!!! Ce pot face să ies din acestă stare???? Mulţumesc mult!

  • Anastasia a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă soră Anastasia, vă voi răspunde cu cuvintele Cuviosului Paisie Aghioritul, care spunea aceste cuvinte celor ce veneau la el cu probleme similare ale dvs: ”Nu sunt eu ultima ta speranță, ci Domnul trebuie să fie prima și unica. Dacă ești în astfel de stare depresivă, atunci trebuie să căutăm motivul, de unde vine și ce puteri ai dat tu satanei să aibă asupra ta prin păcatele tale, căci doar o inimă împietrită și împiedicată de diavol nu se mai poate ruga. Și toate acestea trebuie să le începi de la o analiză a celor ce ai înăuntru, la aducerea amănunțită a păcatelor, greșalelor, ca să ajungi la starea de pocăință, apoi să mergi la mărturisire la un duhovnic bun. Iată care trebuie să fie începutul luptei și descotorosirea de noroiul ce s-a acumulat în suflet. Credeți-mă binecuvântaților, că după aceea însuși Domnul vă va ridica și ajuta, ajunge măcar să facem primul pas! Și eu vă îndemn: faceți acest pas, nu deznădăjduiți, căci de-ați ști cât se luptă și îngerul dvs și toate cerurile să veniți la limanul păcii, la adevăr și înduhovnicire, atunci ați lăsa toate și ați spune: oare cum se poate să mi se facă mie nevrednicului astfel de bunuri, căci nu le merit!” Astfel și noi vă îndemnăm: să nu ne vedeți ca unica speranță, căci de un așa mare părinte în aceste cazuri mereu proceda așa, trimitea aceste suflete rătăcite în tumultul vieții, în probleme, păcate, disperare, cu atât mai mult noi, păcătoșii. El clar arată că de aici se începe tratamentul duhovnicesc, și cu acest fapt veți simți ușurare și să ascultați de duhovnic, să faceți pe cât puteți ceea ce el vă va spune, iar ceea ce nu veți putea face, o va face Domnul pentru dvs! Dați cu piciorul în diavol și depărtați-l de dvs și de îngerașul pe care-l aveți și nu lăsați să vă ruineze familia creștină întru Domnul!

Doamne ajută și dacă veți mai avea nevoie de vre-un sfat, reveniți, vă vom ajuta pe cât ne stă în puteri, dar minunea și iertarea păcatelor o găsiți la Domnul: prin pocăință sinceră și spovedanie curată!

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.