nedumerire

0
0

Părinte, bună ziua. Mă numesc Sara, am 31 ani şi am o nelămurire foarte mare, vă rog să îmi răspundeţi. Toată viaţa mea am fost într-o căutare fără de sfârşit a lui Dumnezeu. În căutarea mea, nu am înţeles multe şi chiar am luat-o pe calea unei erezii numite yoga. Înainte să plec de la yoga, mă rugam foarte mult la Dumnezeu să mă ajute să fiu cu El. Şi dintr-o dată, am fost efectiv suspendată de la yoga, pe motiv că nu ascult şi că nu mă supun. Suspendarea a durat trei ani, timp în care eu am înţeles care este calea cea adevărată şi m-am întors la Hristos. În aceşti ani, am cunoscut pe cineva, şi am legat o relaţie. În iunie avem nunta. Eu doresc foarte mult să duc o viaţă cu adevărat creştină şi să îl am pe Hristos cu mine mereu. Mă spovedesc şi împărtăşesc lunar, mă rog cât pot de mult şi ţin posturile. Relaţia merge bine, doar că simt că tragem la aceeaşi caruţă însă în direcţii diferite. În acelaşi timp simt că nu îmi aflu locul în această lume şi mă gândesc serios să mă călugăresc totuşi, eu nu ştiu cu adevărat ce înseamnă călugăria, şi îmi doresc ca această variantă să nu fie de fapt o atitudine a mea de a fugi din faţa vieţii. Vă rog foarte mult să îmi spuneţi, cum să aflu care este calea mea în viaţă aceasta şi care este voia lui Dumnezeu pentru mine? Vă mulţumesc mult, Sara.

  • You must to post comments
0
0
Dragă Sara, cred că pentru a afla voia Domnului tot la El trebuie să apelaţi. Să vă rugaţi să vă indice care este calea pe care ar trebui să mergeţi, şi care este voia Sa pentru d-ră. Dar aş zice că dacă nu merge o relaţie aşa cum ne dorim şi nu neapărat se va sfârşi cu o căsătorie acesta nicidecum nu ne indică la faptul ca ar trebui să ne călugărim. Cineva spunea că la mănăstire nu trebuie să vină oamenii nerealizaţi în lume, sau cu decepţii pe plan sentimental, profesional sau personal. Călugăria este o alegere foarte grea şi nicidecum nu poate fi făcută fără binecuvântarea duhovnicului şi dacă vreţi chiar a  Domnului. Şi dacă sunteţi apropiată de biserică bănuiesc că aveţi şi duhovnic, el oare ce vă spune şi despre căsătorie şi despre călugărie. Cred că părerea lui ar trebui să fie una cu cea mai mare valoare pentru alegerea dvs. Căci oricum vă cunoaşte mai bine şi tendinţele şi pregătirea sufletească. Deci eu zic că nu ar trebui să vă determine pentru nici o hotărâre nici decepţiile din viaţă, nici vârsta, nici altele, dar toate să încercaţi să le priviţi din perspectiva cât de mult vă vor ajuta pe calea mântuirii şi mereu să cereţi îndrumarea duhovnicului.

„Sfinţenia monahală şi sfinţenia conjugală sunt cei doi versanţi ai Taborului; culmea şi a unuia şi a celuilalt este Duhul Sfânt. Prin ambele se poate intra în odihna lui Dumnezeu. Ambele căi, contradictorii pentru raţiuea umană, se află interior unite, tainic identice”. P. Evdokimov

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.