Despre rugăciune

0
0

Hristos a Înviat!!! Ştiu că cel mai frumos şi plăcut în Faţa Domnului este rugăciunea. Întrebarea mea este: dacă e păcat, sau dacă se poate de rugat din pat? Problema e că eu cu copilul mă culc mai devreme, iar soţul rămâne în salon la televizor. Eu adorm copilul şi de obicei (dacă nu adorm înainte lui), obişnuiesc să citesc vre-o carte sfântă, sau creştinească (nu ştiu cum să le numesc) şi să mă rog, dar problema e că de fiecare dată când stau în fata Icoanelor, stau cu frica ca nu cumva să intre soţul, mai ales c-a intrat odată-n timp ce mă rugam şi eu eram cu capul acoperit, iar el a spus că exagerez,… din cauza asta nu mă pot concentra la rugăciune. Ce să fac atunci, pot să iau cartea de rugăciuni şi să le citesc din pat? Acolo mă simt mai în siguranţă şi pot să mă gândesc la ceea ce citesc, iar nu la momentul când va intra soţul în camera. Vă mulţumesc din timp pentru răspuns!!!

  • You must to post comments
0
0

Deci, rugăciunea este – convorbirea cu Dumnezeu. Cum puteţi sta culcată când o faceţi? Oare văzându-L înaintea dvs, nu v-aţi smeri şi cădea la pământ, smerindu-vă şi vorbind cu El cuviincios? Şi Maica Domnului o face în genunchi, cine suntem noi s-o facem culcaţi? Trebuie Dumnezeu să se conformeze confortului, cerinţelor noastre, ori noi ticăloşii? Cum ne mai învaţă şi obişnuieşte satana! Ne spune în gând: da, trebuie să te rogi şi face din asta o batjocoră. În aşa caz mai bine nu vă rugaţi, rămâneţi doar la citit, însă şi aceea se face în mod cuviincios – şezând.  Cât despre bărbat, doar înţelegeţi şi singură că-i o scuză. Spune Domnul: „Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri”, Sfânta Evanghelie după Luca cap. 9. vers 26.  În această privinţă, nu că trebuie să vă temeţi şi ascundeţi de bărbat, dar şi s-o faceţi împreună! Apostolul Pavel spune: „Căci dacă o femeie nu-şi pune văl pe cap, atunci să se şi tundă. Iar dacă este lucru de ruşine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-şi pună văl”. Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel cap. 11, vers 5. Deci a te ruga cu capul acoperit, nu-i nici o ruşine ori exagerare, să nu vă feriţi de aceasta, ci să ascultaţi de părintele şi apostolul nostru, prin care vorbea Domnul. În cazul dvs, trebuie cu dragoste şi răbdare să-l aduceţi şi pe soţ pe calea Domnului şi mai mult, rugaţi-vă pentru el. Să-l ascultaţi, dar ca el să nu faceţi, ci să cădeţi la Împăratul Ceresc, necătând la orice, şi să stăruiţi la El zilnic. Văzând sârguiţa dvs, se va milostivi Domnul şi către soţ.

Doamne, Împărat al Slavei, stârpeşte uneltirile diavoleşti şi ajută-ne să ne supunem cu dragoste şi smerenie în faţa Ta, ca să ridicăm rugăciune sfântă şi plăcută Tie, ca tămâia ce se urcă la cer!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.