Muzica

0
0

Hristos a Înviat! Părinte, am câteva întrebări. În primul rând, o biserică la care merg eu organizează un picnic la care va participa, pe lânga un ansamblu folcloric, şi o trupă care va cânta muzică rock pop. Uitaţi cum sună mesajul primit pe yahoo: “FLAVIAN – este un grup de studenţi de la University of Maryland, din componenţa căruia face parte şi românul Andrei Teodosescu. Ei vor cânta live muzică pop-rock la chitară, bass, tobe, deci va fi „gălăgie mare”! DJ DAN – este pregătit cu muzica pentru toate vârstele şi preferinţele, garantat şi dovedit! Precum observaţi, acest picnic are un puternic suflu tineresc, vă invităm încă o dată să veniţi cu mic, cu mare, la a noastră sărbătoare!” Credeţi c-ar trebui să merg la aşa picnic? (muzică rock pop?) În al doilea rând, e oare păcat să merg la piscină unde vin oameni, şi mai ales femei, sumar „îmbrăcate” ? Doamne ajută.

  • You must to post comments
0
0

În Biserica Ortodoxă Rusă, un mare misionar al acesteia, părintele Andrei Curaev, merge cu cântăreţii de muzică rock şi predică la aceste concerte! În acelaşi timp, nu ştiu cât de binevenit este ca Biserica să organizeze astfel de concerte! Vedeţi care e chestia! Părintele merge, ca să pătrundă în rândul tinerilor care nu prea au treabă cu Biserica! Aici se primeşte puţin invers. Nu ştiu! Părerea mea şi subliniez, doar a mea, nu sunt chiar binevenite aceste idei! Nu ştiu cât de mult acest concert va reuşi să ne apropie de Hristos! Mă tem să nu se întâmple tocmai contrariu! Şi mai rău, să nu ne trezim într-o zi ca sectanţii, care pentru a atrage oamenii la sectele lor, organizează concertele chiar în adunările lor! În ceea ce priveşte piscina, frate poţi să fugi la capătul pământului şi tot să nu scapi de ispită! Cea mai mare problemă este ochiul Dvs. Dacă ochiul este curat, el nu vede ce este în jur, ispitele şi păcatele lumii! Dacă ochiul este spurcat, cugetul împătimit, mă repet, nici în pustie nu ve-ţi scăpa de duhul desfrâului!

Aşa că, decizia urmează să o luaţi tot singur în ambele situaţii, iar reflecţiile mele, doar să vă fie ajutor în luarea deciziei!

Preot Iulian Raţă

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.