Prezicător de cutremure, investigat de procurorii bulgari
Scenele oribile ce au urmat după cutremurul din Italia nu s-au repetat, din fericire, si in Bulgaria insa acest lucru nu a fost de bun augur si pentru prezicatorul Leshtanski. Procurorii bulgari au început o anchetă, marţi, pentru a stabili dacă un faimos astrolog care a prezis un cutremur inexistent a comis infracţiunea de răspândire de informaţii false. Sute de oameni din oraşul Haskovo, din sudul Bulgariei, au dormit în corturi şi în maşini sâmbătă noapte după ce astrologul Emil Leshtanski a declarat că un cutremur cu o magnitudine de cel puţin 7 grade pe scara Richter va lovi această localitate.
Panica locuitorilor s-a transformat în furie după ce timpul a demonstrat că nici un cutremur nu a deranjat liniştea oraşului Haskovo. Mai multe persoane au ameninţat că îl vor acţiona în judecată pe Leshtanski.
Procurorii au anunţat că vor strânge dovezi pentru acest caz sub suspiciunea de răspândirea de informaţii false şi cauzatoare de panică. Astrologul ar putea fi condamnat la doi ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat în acest caz.
Leshtanski şi-a cerut scuze faţă de cetăţeni într-un drept la replică publicat într-un cotidian naţional în care scrie predicţiile astrale ale fiecărei zile.
www.libertatea.ro