Pregătirile pentru Paştile Blajinilor sunt în toi
 

Lucrările de amenajare în cimitirele din capitală sunt în toi. Vadim Cojuşneanu, directorul Combinatului Servicii Funerare din capitală a declarat marţi, 21 aprilie, la şedinţa operativă de la Primărie, că teritoriile Cimitirului Central de pe strada Armenească şi cele ale Cimitirului „Sfântul Lazăr” sunt salubrizate în proporţie de 85%, transmite Info-Prim Neo. Au fost montate noi coşuri de gunoi şi circa 100 de bănci. Lucrările se vor încheia vineri şi sâmbătă, când accesul maşinilor pe teritoriul cimitirelor va fi interzis.
Ca şi în anii precedenţi, de Paştile Blajinilor adormiţii vor fi pomeniţi în rugăciuni speciale atât duminică, cât şi luni.
Pe str. Doina, în perimetrul străzii Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, circulaţia transportului va fi sistată, cu excepţia transportului public. Totodată, în vecinătatea cimitirului vor fi amenajate parcări, inclusiv pe acostament, a precizat Veaceslav Ţărnă, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie.
Şi în acest an pe teritoriul Cimitirului „Sfântul Lazăr” vor staţiona 2-3 ambulanţe, iar în cel central – o echipă de medici, a spus Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătăţii în cadrul aceleiaşi şedinţe.

jurnal.md