Vaticanul „stupefiat” de decizia Parlamentului belgian
Vaticanul s-a declarat, astăzi, „şocat” de decizia Parlamentului belgian, care a adoptat o rezoluţie prin care se aprecia ca fiind „inacceptabile” cuvintele Papei, privind folosirea prezervativelor.
Rezoluţia, adoptată ieri, ne-a provocat „uimire”, a spus rev. Federico Lombardi, director al Camerei de presă a Vaticanului, într-un interviu la Radio Vatican.
„Tradiţia şi marea experienţă a Bisericii, în ce priveşte domeniul educaţiei şi al sănătăţii, în special în ţările cele mai sărace, sunt atât de evidente încât nu este nevoie de comentarii sau demonstraţii”, a spus rev. Lombardi.
Rezoluţia adoptată joi de către parlamentul belgian, a mai cerut guvernului de la Bruxelles să protesteze „prin metode oficiale şi diplomatice” împotriva Vaticanului, după declaraţia Papei vizavi de prezervative, care suna astfel: „nu rezolvăm problema SIDA (…) prin distribuţia de prezervative” şi „contrar” acestor convingeri „utilizarea lor agravează problema.”
Astăzi, Episcopii din Belgia au „regretat” de altfel rezoluţia Parlamentului belgian.
„Am luat notă de votarea în Camera Reprezentanţilor a unei rezoluţii care consideră „inacceptabile” declaraţii de ale papei cu privire la lupta împotriva SIDA. Respectăm caracterul democratic al acestei decizii, dar regretăm conţinutul”, au spus episcopii.
www.lacasuriortodoxe.com